XS
SM
MD
LG

Kup Azije: Favoriti bez greške

Na Kupu Azije današnji takmičarski dan protekao je bez iznedadjenja, jer su svi favoriti opravdali očekivanja, te ostvarili pobjede. 

Prvu utakmicu dana odigrali su Japan i Turkmenistan, a rezultat je glasio 3:2 u korist Japana. Mučio se jedan od favorita za osvajanje titule veći dio prvog poluvremena, a u 26. minuti pogotkom Amanova Turkmenistan je poveo. U drugih 45 minuta Japanci su zaigrali puno bolje, pa su golovima Osaka u 56. i 60. minuti preokrenuli rezultat. Prednost Japana povećao je Doan u 71. minuti, a do kraja susreta golom Atajeva Turkmenistan je uspio ublažiti poraz. 

U istoj grupi svoj susret su odigrali Uzbekistan i Oman, a Uzbekistan kojeg sa klupe predvodi Hektor Kuker slavio je 2:1. Ahmedov je Uzbekistan doveo u vođstvo u 26. minuti, Al Gasani je izjednačio u 72. a pobjedu Uzbekistanu donosi Šomorudov u 85. minuti utakmice. 

U posljednoj utakmici dana Katar je porazio Libanon 2:0. Otpor Libanonaca, Katarani su slomili u drugih 45 minuta. Katar je vođstvo doveo Hišam u 65. minuti, a konačnih 2:0 postavlja Abdula u 79. minuti. 

Prvenstvo Azije nastavlja se sutra kada počinje 2. kolo grupne faze.