XS
SM
MD
LG

FA Kup: Siti ''sedmicom'' prošao dalje, četveroligaš izbacio Fulama

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su Roteram sa 7-0 i plasirali su se u četvrtu rundu FA Kupa. Sa druge strane Fulam se totalno obrukao jer su ispali od četveroligaša.

Razlika u kvalitetu bila je vidljiva. Siti je od starta krenuo silovito a izašli su i u prilično jakom sastavu. Rano su došli do prednosti preko Rahima Sterlinga. Gosti su se držali dobro do završnice prvog poluvremena. Tada je Siti dao još dva gola, prvo preko Fodena a onda nakon autogola Adžaija. Siti je silovito krenuo i u nastavak i preko Žesusa su došli do 4-0. Siti tu nije stao. Prvo je pogodio Marez a potom i Otamendi za velikih 6-0. Do kraja susreta Siti je dao i sedmi gol a strijelac je bio Sane.

Prvo poluvrijeme na meču Fulama i Oldama i nije bilo baš previše sadržajno. Prave stvari desile su se u nastavku. Kada je Fulam poveo pogotkom Denisa Odoija, djelovalo je da će sve biti u skladu sa očekivanjima. Međutim, uporni gosti došli su do preokreta i velikog iznenađenja. Prvo je Saridž pogodio za 1-1 a pobjedu gostima donio je Lang.

Foto: Manchester City