XS
SM
MD
LG

Ambiciozni Borac i Zeljković

U Trofejnoj sali na Gradskom stadionu danas je upriličen novogodišnji koktel za predstavnike medija koji prate rad Fudbalskog kluba Borac. Prisutnim novinarima obratio se prvi čovjek kluba Vico Zeljković, sumiravši godinu na izmaku i saopštivši najnovije informacije iz Platonove 6.

– Za Fudbalski klub Borac, godina na izmaku nije bila nimalo laka. Uz nas iz rukovodstva, cijelo vrijeme su bili ljudi iz sportskog sektora, gdje, prije svega, mislim na sportskog direktora Marka Maksimovića i šefa stručnog štaba Darka Vojvodića, sa kojim smo, da odmah i to kažem, produžili ugovor do 2020. godine. Aktivno radimo i na dovođenju pojačanja, a naša primarna želja je član Olimpije Kingsli Boateng prema kojem bi obaveze i dalje izmirivao njegov sadašnji klub. Po tom pitanju sve će biti poznato do pravoslavnog Božića, kada imamo sastanak u Ljubljani sa vlasnikom Olimpije Milanom Mandarićem, sa kojim ćemo takođe razgovarati i o načinu pomoći Borcu od ljeta. Takođe, u februaru nas očekuje i revanš utakmica sa slovenačkim klubom.

Predsjednik jesenjeg šampiona Republike Srpske saopštio je okvirni plan priprema.

– Prozivka je zakazana za 15. januar, dok će ekipa 28. januara otići u Antaliju, gdje će odigrati pet prijateljskih utakmica. Sve te mečeve direktno će prenositi Arena sport BiH. Iz Turske se vraćamo 8. februara, dok će polovinom drugog mjeseca ekipa krenuti na drugi dio priprema u Terme Čatež – naveo je Zeljković, rekavši da će svi dugovi prema bivšim fudbalerima Borca uskoro biti sanirani i to iznosom od 500 000 KM, sakupljenih na Crveno-plavoj večeri. Ostaju, kako napominje Zeljković, obaveze prema dobavljačima, ali će, kako je danas istakao, “i to doći na red”.

Zeljković se, na kraju svog današnjeg obraćanja, zahvalio i bivšem prvotimcu crveno-plavih Ognjenu Vranješu, koji je bio promoter navedene donatorske večeri, te naglasio da će ga rukovodstvo kluba početkom godine ugostiti u Trofejnoj sali.