XS
SM
MD
LG

Sedmorica Balkanaca na širem spisku Australije

Selektor Australija, Bert van Marvejk, saopštio je širi spisak fudbalera za predstojeće Svjetsko prvenstvo, a na njemu je čak sedam fudbalera porijeklom iz bivše Jugoslavije.

 

Foto: theroar.com.au

 

Ove sedmice selektori reprezentacija će morati objaviti šire spiskove  igrača za Mundijal, a to je prvi uradio selektor „kengura“. Van Marvejk je nadu da će se naći u Rusiji dao čak sedmorici igrača koji su rodom iz bivše Jugoslavija. Tu su Danijel Vuković, Tom Rogić, Fran Karačić, Metju Jurman, Mile Jedinak, Miloš Degenek i Aleksandar Šušnjar.

Na spisku su:

GolmaniBred Džons (Fajenord), Metju Rajan (Brajton), Mičel Langerak (Nagoja), Danijel Vuković (Genk);
 

Odbrambeni fudbaleriAziz Behič (Bursa), Miloš Degenek (Jokohama), Aleks Gersbah (Lans), Metju Jurman (Suvon, Japan), Džejms Meredit (Milvol), Džoš Risdon (Vestern Sidnej Vonderers),  Trent Sejnsburi (Grashoper), Aleksandar Šušnjar (Mlada Boleslav), Bejli Rajt (Bristol Siti);
 

Fudbaleri sredine terenaDžošua Briljante (Sidnej), Džekson Irvin (Hal), Mile Jedinak (Aston Vila), Robi Kruze (Bohum), Masimo Luongo (Kvins Park Rendžers), Mark Miligan (Al Ahli), Aron Moj (Hadersfild), Tom Rogić (Seltik), Džejms Troizi (Melburn Viktori);
 

NapadačiDanijel Arzani (Melburn), Tim Kejhil (Milvol), Apostolos Janu (AEK Larnaka), Tomi Jurić (Lucern), Metju Leki (Herta), Džejmi Meklaren (Hibernijan), Endrju Nabut (Urava, Japan), Dimitri Petratos (Njukasl Džets), Nikita Rukavica (Makabi Haifa), Fran Karačić (NK Lokomotiva, Hrvatska).

Australija takmičenje u Grupi C na Mundijalu počinje 16. juna protiv Francuske, pet dana kasnije će odmjeriti snage sa Danskom, a zatim 26. istog mjeseca i sa Peruom.