XS
SM
MD
LG

Igokea u Baru

Ove sedmice igra se deveto kolo ABA lige koje je ujedno i poslednje prije pauze radi reprezentacija. Poslednji susret u ovom kolu igra se u ponedeljak u Baru a sastaju se Mornar i Igokea.

Igokea u ovaj meč ulazi sa dosta samopouzdanja. U prošlom kolu savladali su Olimpiju u jednom ''ludom'' meču. Takođe, već na startu su se i Anđušić i  Lafajet pokazali u dobrom svjetlu a u međuvremenu su se dodatno uigrali sa ekipom. Zato gosti mogu u ovaj susret ući sa dosta optimizma. Mornar ima dosta problema ove sezone. Nikako da im sastav ''klikne'' do kraja a definitivno imaju potencijala. Njima je pobjeda imperativ u ovom susretu i pritisak je svakako na ekipi Mihaila Pavićevića.

Što se tiče prednosti ekipa, Igokea je pod koše raznovrsnija. Iako Mornar ima Lukovića, koji je prošle sezone bio sjajan, nije on na tom nivou sada a i Sane i Mićović igraju promjenjivo. Igokea je pod košem dosta jaka i dosta igru baziraju na unutrašnjoj igri. Vilijams igra sve bolje u oba smjera, Zubčić i  Lešić su konstantno dobri i još se faktički čeka samo da proradi Rikić.

Što se tiče vanjske linije, tu je Mornar sigurno u prednosti. Kada imate Keniga, Bobija Brauna i Vranješa, zaista imate veliki napadački potencijal koji se bazira na šutu za tri poena. Prednost i Keniga i Brauna je i ta što mogu i kreativno doprinijeti dosta svome timu. Mana im je što nemaju savjesti i što će šutnuti kad god imaju šansu, bez obzira na dotadašnju uspješnost na meču. Igokea dolaskom Anđušića i Lafajeta ima više potencijala u vanjskoj liniji nego ranije ali i dalje nisu kadri da trojkama pariraju Mornaru. Problem je što iskusni Radivojević i  Lorbek nikako ne hvataju ritam, pogotovo se to može reći za kapitena Radivojevića.

Ukoliko Igokea želi do brejka, trebala bi uvesti utakmicu u sporiji ritam. Oni jesu dobili Olimpiju u utakmici na ogroman broj poena ali nije to dugoročno način na koji Igokea može uspješna biti. To je u izjavama isticao i trener Milaković. Naravno,  nešto se pita i Mornar. Oni će pkušati nametnuti brz ritam jer njima to odgovara. Takođe, Igokea je protiv Olimpije bila odlična u pik igri. Sada bi mogli tu imati problema jer se zna kakav je defanzivac Luković i da uvijek vreba sa ''rampom''. Takođe,Mornar je dobar na ofanzivnom skoku pa će Igokea morati dobro i graditi skok ako žele do pobjede u ''Topolici''.

Do sada su ove ekipe igrale tri puta u Baru i Mornar je slavio sva tri puta. Može li Igokea do prvog brejka u Baru, saznaćemo u ponedeljak od 21h.

Foto: Igokea Republika Srpska