XS
SM
MD
LG

KLS: Tamiš ugrabio pobedu u poslednjem napadu protiv Slobode, Novi Pazar savladao Vrščane posle produžetka

Tamiš je sinoć u neverovatno uzbudljivom meču punom preokreta došao do velike pobede protiv odlične ekipe užičke Slobode. Meč je rešen u triler završnici, a Smiljanić je pogodio u poslednjem napadu za veliko slavlje Pančevaca – 83:82. U ostalim duelima subotnjeg programa, takođe su slavili domaćini – Beovuk, Vojvodina i Novi Pazar.

FOTO: Facebook - Košarkaški klub Tamiš

Od početka meča bilo je jasno da ćemo u Hali „Strelište“ gledati sjajan duel. Oba tima su priželjkivala pobedu koja bi ih odvela u mirne vode i sredinu tabele. Domaći su bolje startovali, pa je na polovini prve deonice već morao da reaguje trener gostiju, Vladimir Lučić. Nakon početnog vodstva Tamiša od 14:4, Sloboda je uspela da odgovori u drugih pet minuta prve deonice, te je pred početak druge četvrtine razlika bila samo jedan koš – 19:17.

Ponovo su Pančevci bolje otvorili deonicu, pa su i u drugoj četvrtini došli do „plus šest“ nakon uvodnih par minuta. Ipak, predvođeni novim pojačanjem Lovetom, kao i Savom Trajkovićem i Petrom Marićem, Sloboda je već do kraja deonice uspela da preokrene rezultat u svoju korist. Nakon maksimalnih „plus osam“ za ekipu Slobode, Tamiš se konsolidovao i na pauzu otišao sa zaostatkom od četiri poena – 36:40.

Na početku treće deonice usledio je novi, neobjašnjiv pad u igri Slobode. Tamiš je to umeo da kazni, te su Pančevci napravili veliku seriju 16-3 i odlepili se na osetniju razliku. Sloboda je tada shvatila ozbiljnost situacije, odigrala čvrsto u odbrani i odgovorila. Pred poslednju deonicu rezultat je bio 61:48.

Scenario u poslednjoj deonici ovog susreta bio je pravi „hičkokovski“. Ovoga puta, Užičani su bolje otvorili deonicu i stvorili devet poena prednosti na pet minuta pred kraj susreta. Delovalo je da je preokret nemoguć i da će Sloboda upisati četvrtu pobedu ove sezone. Međutim, nisu tako mislili domaći – Knežević i Ilkić predvodili su Pančevce u seriji 9-0 koja je dovela potpuno poravnanje u ovom susretu svega dva minuta pred kraj. Tada sledi prava rezultatska klackalica – Lovet je ponovo doveo Slobodu u prednost, da bi Krstović trojkom vratio prednost na stranu domaćih. Potom su poentirali Jeković i Smiljanić za domaće, a Marić i Lovet za goste i doveli meč u triler završnicu, pošto je 24 sekunde pred kraj susreta na semaforu pisalo 81:80 za Tamiš. Vladimir Lučić je zatražio tajm-aut da organizuje akciju svog tima, ispostavilo se uspešnu, pošto je Trajković pogodio. Zavladao je muk u dvorani „Strelište“ da bi on bio pretvoren u veliku radost kada je Smiljanić u poslednjim trenucima ovog susreta postigao poene za pobedu svog tima – 83:82.

Zanimljivo je da je Tamiš istim rezultatom izgubio u uzbudljivoj završnici u prethodnom kolu protiv ekipe Dunava u Starim Banovcima, dok je ekipi Slobode ovo treći duel koji gubi na svega koš razlike. Prethodno su padali u uzbudljivim završnicama protiv OKK Beograda i Novog Pazara.

Tamiš sada očekuje gostovanje ekipi Zlatibora, a nakon toga u „Strelištu“ dočekuju Spartak iz Subotice. Sloboda će imati šansu da popravi utisak na svom terenu, pošto sledeća dva meča igra u Hali „Veliki Park“. U narednom kolu im na noge dolazi ekipa Vojvodine, dok u petak dočekuju Zlatibor u lokalnom derbiju.

Matijašević, Grušanović i Čabarkapa vodili Beovuk do blistave pobede!

Ekipa Beovuka je prekinula svoj rezultatski post zabeleživši veoma važnu pobedu protiv ekipe Spartaka iz Subotice. Odlučio se trener domaćih na određene izmene u svom timu, stavivši Miloša Čabarkapu kao startnog centra i može se reći da je napravio odličan izbor. Čabarkapa je zabeležio osam poena i 12 skokova, pa je bio veoma blizu dabl-dabl učinka na ovom meču, a samim tim istakao kandidaturu za mesto u startnoj petorci u narednim mečevima. Beovuk je kontrolisao situaciju od samog početka do poslednjeg zvuka sirene i gotovo da se ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje ko će trijumfovati u Hali „SC Šumice“. Već na poluvremenu, beogradska ekipa imala je dvocifrenu rezultatsku prednost - 50:39.

FOTO: Facebook - Košarkaški klub Beovuk 72

Najbolji u ekipi Vukova bio je Matijašević koji je zabeležio sjajnih 25 poena, uz indeks korisnosti 35. Po 18 poena su još zabeležili Grušanović i Živanović.

Ekipa Spartaka nije blistala večeras, a jedini koji su se istakli bili su Petrov sa 18, Igrutinović sa 14, kao i Barna sa 13 poena. Na kraju, Beovuk je zasluženo slavio rezultatom 102:80.

Novi Pazar tek u produžetku slomio otpor odličnih Vrščana – Radonjić brojao do 50!

Prvi put ove sezone, Novi Pazar je imao problema da savlada jednu od ekipa u svom „Pendiku“. Pogled na tabelu govorio nam je da će Novi Pazar verovatno vrlo lako da izađe na kraj sa ekipom Vršca, ali je ovogodišnji učesnik ABA2 Lige izašao rešen da prekine niz neslavnih rezultata u poslednjih par kola.

Novi Pazar je konstatno vodio tokom najvećeg dela susreta, ali Vršac nije dozvolio domaćima da se odlepe na značajniju udaljenost. Kada god bi Pazar zapretio, Vrščani su imali spreman odgovor. Iako je delovalo da je meč rešen kada je Hadžifejzović doneo „plus devet“ Pazarcima na svega četiri minuta pred kraj, Vrščani nisu želeli da se predaju. Najzaslužniji za veliku seriju kojom su gosti izborili produžetak je bio Kapetanović koji je u poslednjem minutu susreta pogodio dve trojke.

Vrščani nisu imali snage da nastave u istom ritmu u produžetku, pošto se Novi Pazar ponovo odlepio na sedam poena prednosti na dva minuta pred kraj dodatnog dela. Gosti ovaj put nisu imali odgovor, iako su uspeli da smanje rezultatski zaostatak na konačnih 101:98.

U ekipi Novog Pazara blistao je Marko Radonjić koji je zabeležio čak 50 poena (10/17 – 2P, 6/12 – 3P, 12/16 – FT), a pratio ga je Vujović sa 21 poenom. Kod gostiju je čak šest igrača zabeležilo dvocifren učinak, a najefikasniji bio je Stahinja Jovanović sa 21 poenom.

Vojvodina ponovo prebacila stotku na domaćem terenu – Metalac je platio štetu!

Uzbudljiv duel imali smo prilike da pratimo u Novom Sadu. Bio je to pravi prikaz „run&gun“ košarke, pošto je meč završen idenitičnim rezultatom kao onaj u Novom Pazaru, sa razlikom što ovde nije igrano dodatnih pet minuta – Vojvodina je slavila rezultatom 101:98!

Nije sve krenulo kako treba za domaće, pošto je Metalac bio voljan da prekine seriju zaista slabih rezultata na početku sezone i zabeleži tek drugu poebedu. Valjevci su na prvoj pauzi imali „plus jedanaest“, ali to nije uplašilo domaću ekipu Vojvodine da već do poluvremena potpuno preuzme stvar u svoje ruke i ode na veliki odmor sa pet poena zalihe – 50:45.

Vojvođani su u istom ritmu nastavili u trećoj četvrtini, pa je prednost polako, ali sigurno rasla i pred poslednju deonicu je bila dvocifrena – 80:70. Verovatno niko u dvorani u Novom Sadu nije očekivao da će, nakon što je Vojvodina došla do „plus šesnaest“ na početku poslednjeg kvartala, meč ući u penal završnicu. Valjevci su smogli snage da naprave veliku rezultatsku seriju i dođu na svega dva poena zaostatka na dvadeset sekundi pred kraj. Znali su da će morati da prave faul ukoliko žele nešto više da izvuku iz ovog susreta, ali je Vojvodina ipak bila dovoljno staložena da sa linije za slobodna bacanja sačuva prednost i zabeleži novu pobedu ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije.

Anđušić i Dželetović su bili najbolji u ekipi Vojvodine, zabeleživši 26, odnosno 25 poena, dok je za ekipu Metalca Đukanović odigrao čitav susret i zabeležio 26 poena.

Košarkaška liga Srbije – osmo kolo:

petak:
Dynamic VIP Pay – Mladost Admiral 100:75
Dunav – Zlatibor 79:74

subota:
Novi Pazar – Vršac 101:98 (nakon produžetka)
Beovuk – Spartak Subotica 102:80
Vojvodina – Metalac 101:98
Tamiš Petrohemija – Sloboda Užice 83:82

nedelja:
OKK Beograd – Borac (12:00, Arena Sport 2)

Tekst pripremio: Srđan Todorović


Vojvodina 114 : 103 Spartak
Zlatibor 87 : 71 Vršac
Sloboda 92 : 86 Mladost
Tamiš 66 : 83 Borac
Dunav 95 : 67 Metalac
Beovuk 72 62 : 117 OKK Beograd
OKK Novi Pazar 83 : 71 Dynamic VIP PAY
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Borac 26 22 4 48
2 OKK Novi Pazar 26 20 6 46
3 Dynamic VIP PAY 26 20 6 46
4 OKK Beograd 26 17 9 43
5 Zlatibor 26 15 11 41
6 Tamiš 26 12 14 38
7 Sloboda 26 12 14 38
8 Dunav 26 11 15 37
9 Vršac 26 11 15 37
10 Vojvodina 26 11 15 37
11 Mladost 26 11 15 37
12 Metalac 26 10 16 36
13 Spartak 26 7 19 33
14 Beovuk 72 26 3 23 29