XS
SM
MD
LG

Kreće FFA futsal dečja liga Srbije

Kreće nova sezona FFA takmičenja za dečake u kategorijama U8, U10, 12, U14 i U16. Lige i turniri će se igrati u Molu, Nišu, Bačkoj Palanci, Banatskom Novom Selu, Subotici... Završnica za prvaka Srbije održaće se u martu 2019. godine.

Foto: FFA

Na oduševljenje svih mališana petu godinu za redom održavaju se futsal takmičenja za decu. FFA je jedinstvena organizacija u Srbiji i svetu koja nudi futsal takmičenja i igre za decu. 

FFA projekat se primenjuje u Srbiji od 2013. godine i svake godine povećavamo broj gradova-okruga u kojima se igraju naša takmičenja, od 2017. godine, pokrenuli smo takmičenja u Bosni i Hercegovini, nadamo se da ćemo u ovoj godini pokrenuti u Crnoj Gori, Bugarskoj, Rumuniji, Makedoniji, Sloveniji i drugim zemljama Balkana i na taj način po prvi put u martu 2019. godine održati prvu završnicu FFA za prvaka Balkana.

Na samom početku primene FFA projekta bilo nam je teško da klubove velikog fudbala nagovorimo da prihvate sistem 4+1.

Iz godine u godinu to mišljenje se promenilo, sada treneri vrlo rado prihvataju ovaj sistem, jer to i primenjuju na njihovim treninzima "rad u rombu-četvorke, FC Ajax".

Takođe igramo na liniju što pomaže deci koja treniraju veliki fudbal da se prilagode spoljnom terenu, kada prelaze u veće sisteme igre 8+1, 10+1, a ne da igraju sa martinelom već sa svojim saigračem.

Pokušavamo da zamolimo trenere da u svoj rad ubace određene futsal vežbe od kojih najviše izdvajamo gaženje lopte.

FFA projekat pomaže klubovima da imaju i više dece, jer kod nas ne postoje registracije i svako može da igra, nebitno da li je fudbaler ili je dete u nekom drugom sportu, nama je važna masovnost učesnika, da se što više njih uključi, zavoli futsal kao sport, a to znači da svaki igrač u svojoj ekipi dovede svog drugara i igra sa njim.