XS
SM
MD
LG

NBA rezultat u Laktašima i pobjeda Igokee

Košarkaši Igokee upisali su treći trijufm u ABA ligi. Oni su u jednom nevjerovatnom meču savladali Olimpiju, rezultatom 115-105.

Igokea je odigrala nestvarno u prvom periodu. U dobar ritam Igokeu je uveo Lorbek a kasnije se raspucao i Zubčić. Vilijams je takođe imao dobrih poteza i Igokea je imala dvocifrenu prednost. Rejnolds je u jednom periodu uspio uvesti Olimpiju u dobar napadački ritam ali gosti nisu mogli ništa odbraniti. U završnici prvog perioda raspucao se i Lešić, dobar je bio i Rikić i Igokea je imala 39-25 nakon prvog perioda. Inače, Igokea je šutirala nestvarnih 83% iz igre u prvom periodu i bili su na 11 timskih asistencija. 

Olimpija je u drugi period ušla serijom 5-0. Međutim, Igokea je uzvratila na pravi način. Razigrao se Lafajet i poenterski a dijelio je i asistencije. Igokea je došla i do rekordnih +17. Međutim, sa dvije trojke Lapornika, Olimpija se koliko toliko vratila u igru. Tada je tražio Milaković tajm aut i Igokea je počela bar napadački ponovo igrati dobro. Održavali su dvocifrenu prednost ali Olimpija je bila uporna. Serijom trojki gosti su na odmor otišli sa samo šest poena zaostatka. 

Na startu drugog poluvremena igralo se u serijama. Igokea ode na dvocifrenu prednost pa se gosti vrate. Domaći su u takvoj igri jedno vrijeme kontrolisali rezultat. Međutim, nakon par dobrih poteza Lazića, Olimpija je prišla na -5. Nakon poena Mirze Begića, Olimpija je prišla na samo -4. Međutim, Igokea nije dala prednost. U seriju su ušli Sava Lešić i Danilo Anđušić. Njihovom sjajnom igrom Igokea je sačuvala prednost i sa +9 ušla je u poslednji period. 

Igokea je igrala veoma sigurno u poslednjem periodu. Došla je do izražaja širina koju Igokea ima. Sada su popunjeni dobro na svim pozicijama a kako je to izgledalo u praksi, osjetila je Olimpija na svojoj koži. Gosti su se trudili, igrali su sa dosta energije ali jednostavno nisu mogli odbraniti ništa. Iskustvo koje Igokea ima u ekipi, pomoglo im je da mirno privedu meč kraju i da upišu treći trijumf.

Igokeu je do pobjede predvodio Lešić sa 21 poenom dok je Vilijams dodao 20. Goste su predvodili Badžim i Simonović sa po 20 poena.

Foto: Igokea Republika Srpska