XS
SM
MD
LG

Luka Stojanović: Čukarički uvek ide na gol više

Luka Stojanović: Na Banovom brdu ima šta da se vidi, Čukarički uvek ide na gol više-LukaStojanović-

Dve vezane pobede bile su najbolji melem na ranu Čukaričkog, pred odlazak na prvenstvenu pauzu, drugu ove sezone, zbog obaveza reprezentacija. Mini krizu, uzrokovanu eliminacijom iz Kupa Srbije posle poraza od Mladosti (1:4), te neuspeh na prvenstvenom gostovanju Radniku u Surdulici (0:1), Brđani su prekinuli na najbolji mogući način.

Najpre je u derbiju kola na Banovom brdu osvojen bod protiv Partizana (1:1), potom je Čukarički slavio protiv Mladosti u Lučanima (4:3), a u prethodnoj rundi je koplja na svom terenu položio Zemun (3:0). Krenuo je vezista Brđana Luka Stojanović od učinka u prethodnih 16 kola superligaškog karavana.

– Lično sam zadovoljan, mislim da i svi klubu razmišljaju na taj način. Do kraja kalendarske godine imamo još pet utakmica, u opticaju je 15 bodova. Ne treba da budemo lažno skromni, želja nam je da u tih pet mečeva uzmemo što više bodova, te da u narednu godinu uđemo sa što bolje pozicije – najavio je Stojanović, ove sezone strelac pet golova i asistent u tri navrata.

Vratio se Stojanović u analizi dosadašnjeg učinka na već pomenutu eliminaciju iz Kupa Srbije.

– Taj poraz od Lučana nas je malo poremetio, došla nam je utakmica u veoma nezgodnom periodu, neki igrači su jednostavno morali da odmore. Nismo odmah posle poraza reagovali kako treba, poraženi smo i u Surdulici, na teškom terenu, mada je ta utakmica mogla lako da pređe i na našu stranu. Ipak, pokazali smo da smo zreo tim, pre svega u glavama, već u duelu protiv Partizana. Dobili smo tada na samopouzdanju, a potom smo sve materijalizovali pobedama na najtežem gostujućem terenu u Lučanima, u fantastičnoj utakmici, te u Zemunu. Tamo smo posle vođstva od 1:0, drugim golom rutinski „zatvorili” utakmicu.

Naglasio je Stojanović da sve urađeno sada „pada u vodu”, te da on, ali i ekipa, razmišljaju samo o onome što ih očekuje.

– Jedino merilo i ono što gledamo je svaka sledeća utakmica, bilo da je protivnik Rad ili bilo koji drugi tim. Samo takav pristup se pokazao kao ispravan. Činjenica da smo druga najefikasnija ekipa u Super ligi čini me srećnim, zadovoljstvo je veće s obzirom da igram na poziciji plejmejkera u timu. Uvek je zadovoljstvo dati gol, ili asistirati, moja je želja da tako pre svega pomognem timu – kazao je Stojanović, koji potom dodaje:

– Napadački stil igre je onaj koji Čukarički gaji ove sezone, imamo dosta šansi na svakoj utakmici, eto samo u Surdulici nismo uspeli da zatresemo mrežu rivala. Ako nam pritom i odbrana pomogne, ne primi golove iz polušansi, daleko smo bliži pobedi u bilo kojoj utakmici. Pored svega toga, Čukarički je zanimljiv za gledanje, na Banovom brdu se igra možda i najlepši fudbal. Uputio bih poziv i publici, kvalitet imamo, igramo na gol više, zaista ima šta da se vidi na našim mečevima.

Proklamovani cilj Čukaričkog na početku sezone bio je plasman u evropska takmičenja. Koliko Stojanoviću to sada deluje realnije?

– Evropa na Brdu? U ovom trenutku to je još daleko što se mene tiče, imamo 19 utakmica do kraja. Svaka velika ekipa gleda, kao što sam već rekao, iz utakmice u utakmicu. I kad dođe kriza, potrebno je da se ona brzo prebrodi, te da se igra konstantno dobro. Ne treba zaboraviti da nas čeka i plej-of i podela bodova, pa ne želimo da gledamo toliko unapred. Opet, sa druge strane, za sada da kupimo bodove, liga je zanimljiva, a pritom se prvih četiri-pet ekipa već izdvojilo.

Napomenuo je Luka Stojanović i da je moguće da će uslediti odlasci tokom zimske pauze.

– To je sve rezultat dobrih igara kluba, mnoštvo mladih igrača privuklo je pažnju ove sezone. To je ujedno i potvrda da smo uradili pravu stvar sa dosadašnjim rezultatima. Naredni rival je Rad, do tog meča ima još sasvim dovoljno vremena.

U prvom delu sezone Čukarički je lako slavio na Banjici, sa 3:0, strelac jednog od tih golova bio je i Luka Stojanović.

– Odigrali smo odlično tada, a oni su u međuvremenu zamenili trenera, poznajem metode rada Kize Milinkovića, smatram da je to za njih veliki gubitak. Njihov položaj na tabeli i rezultati nam ne dozvoljavaju da se opustimo, ali igramo na domaćem terenu i imamo velike šanse za tri boda. Mnogo bi nam značilo da mini ciklus od pet utakmica počnemo pobedom – zaključio je Luka Stojanović.


30 .kolo Superliga Srbije
Dinamo 0 : 3 Radnik
Vojvodina 3 : 2 Partizan
Čukarički 0 : 0 Mladost
Napredak 1 : 0 Zemun
Spartak ŽK 1 : 0 Rad
Voždovac 1 : 0 Mačva
Radnički (N) 5 : 1 OFK Bačka
Crvena zvezda 4 : 0 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 27 3 0 84
2 Radnički (N) 30 23 6 1 75
3 Partizan 30 15 9 6 54
4 Čukarički 30 15 9 6 54
5 Mladost 30 13 7 10 46
6 Napredak 30 10 11 9 41
7 Vojvodina 30 10 9 11 39
8 Proleter 30 9 11 10 38
9 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
10 Radnik 30 11 5 14 38
11 Voždovac 30 11 4 15 37
12 Mačva 30 8 8 14 32
13 OFK Bačka 30 6 7 17 25
14 Rad 30 4 9 17 21
15 Dinamo 30 5 5 20 20
16 Zemun 30 3 9 18 18