XS
SM
MD
LG

Igokea jača za Lafajeta i Anđušića

Košarkaši Igokee dobili su dva velika pojačanja za nastavak sezone. Redove Aleksandrovčana pojačala su dva bivša igrača Partizana ali i dva igrača sa velikim iskustvom, Oliver Lafajet i Danilo Anđušić.

Oliver Lafajet ima 34 godine. On je igrač koji igra na pozicijama pleja i beka šutera. Nakon koledž karijere igrao je za Korekaminos Viktoriju. Tokom 2010. godine kratko je bio član Bostona ali i Partizana. Kasnije je igrao za Prokom, Efes Žalgiris, Valensiju, Olimpijakos, Armani, Unikahu dok je prošle sezone igrao za Virtus iz Bolonje. Takođe, igrao je i Mundobasket 2014. godine sa reprezentacijom Hrvatske.

Što se Anđušića tiče, on ima 27 godina i igra na poziciji beka šutera. Karijeru je počeo u Hemofarmu a kasnije je bio član Mege i Partizana. Igrao je za Virtus Bolonju, Valjadolid i Bilbao prije nego što se vratio ponovo u Partizan. Nakon drugog mandata u dresu Partizana igrao je za Anvil, Parmu i Uniks, gdje je bio protekle sezone. 

Sa ova dva pojačanja Igokea pokazuje jasnu namjeru da bude u gornjem dijelu tabele. Sezonu jesu počeli nešto lošije i na omjeru su 2-5 ali sada imaju popunjen sastav na svim pozicijama kako treba i više nema alibija za rezultatske neuspjehe.

Foto: Court Side