XS
SM
MD
LG

Večiti derbi za titulu prvaka Srbije

Ragbisti Crvene zvezde i Partizana u nedelju 11. novembra na stadionu Sportskog centra Inge na Zvezdari (14.00) igraju finale plej-ofa Super Lige Srbije u ragbiju 13. Kao i prošle sezone, odnosno i u prethodna dva ovogodišnja finala – u Superkupu i Kupu Srbije, večiti rivali će u direktnom duelu odlučivati kome će pripasti ko će postati šampion države za 2018. godinu.

Titulu brani Zvezda koja još uvek ove sezone nije pretrpela poraz u svim takmičenjima, osvojivši uz put oba pomenuta takmičenja – Superkup i Kup Srbije. U oba finala bili su bolji od crno-belih (42:26 i 56:6), ali veliti rival ima priliku da se upotpunosti revanšira u dva predstojeća vikenda, pošto obe ekipe očekuje duel i u finalu Balkan Super Lige.

Crveno-beli su nesumnjivo dominantna ekipa ove godine, ne samo u Srbiji, već i u regionu, što potvrđuje i svih pet pobeda u isto toliko večitih derbija u tekućoj sezoni. Međutim, Partizan je već prošle godine pokvario Zvezdi planove, pošto je u sličnoj situaciji i dva vezana finala iznenadio večitog rivala i osvojio prvi regionalni šampionat u istoriji.

Nema sumnje da su Zvezdaši motivisani da izuzetno uspešnu 2018. godinu privedu kraju osvajanjem dva nova pehara, čime bi postali prva ekipa koja je osvojila sve četiri titule u jednoj sezoni i to bez poraza. U svojoj eri dominacije, Dorćol je uzimao sva tri trofeja, ali ne i četvrti jer još tada nije bila formirana Balkan Super Liga.

U ukupnom skoru, crveno-beli su sa pet pobeda ove sezone stigli do 17 trijumfa u od 23 odigrana večita derbija. Partizan je ostao na šest trijumfa, dok je jedna utakmica završena je nerešenim rezultatom.