XS
SM
MD
LG

Uroš Kalinić se predstavio navijačima OFK Beograda

Novi trener OFK Beograda je Uroš Kalinić. U dosta turbulentnoj polusezoni, u kojoj imamo tim sastavljen mahom od doskorašnjih omladinaca, uprava kluba se odlučila da promeni šefa stručnog štaba i umesto Žarka Todorovića, kom se najiskrenije zahvalila na izgaranju i predanom radu sa igračima, dirigentsku palicu uruči Urošu Kaliniću.

Uroš Kalinić se ljubazno odazvao našem pozivu da se preko našeg zvaničnog sajta predstavi navijačima Beograda i celokupnoj fudbalskoj javnosti.

- Uroše, dobro došli na Omladinski stadion! Kako se osećate nakon što ste preuzeli ulogu šefa stručnog štaba OFK Beograda koju su svojevremeno, izmedju ostalih, obavljali i Moša Marjanović, Milovan Ćirić, Ljubiša Broćić, Kika Popović, Dunja Milić, Žarko Mihajlović, Miloš Milutinović, Gojko Zec, Dragutin Spasojević, Marko Valok, Aleksandar Obradović, Boris Marović, Spasoje Samardžić, Velimir Đorđević, Milan Živadinović, Ilija Petković...?

- “Pre svega da se zahvalim na pozivu da se obratim navijačima. Mogu samo da kažem da mi je velika čast što sam trener jednog takvog kluba kakav je OFK Beograd. Njegova veličina se oseća na svakom koraku na Omladinskom stadionu!”

- Kada se pomene OFK Beograd, kao Beograđaninu, šta za vas predstavlja taj klub? Koliko ste upoznati sa njegovom istorijom? Imamo informaciju da je i Vaš deda bio Ofkovac...

- “U samom je vrhu po svojoj istoriji u domaćem fudbalu. U prva tri kluba. Što se tiče mog dede, njegova povezanost sa OFK Beogradom potiče još od 1957. godine i fuzije sa TSK Šumadija sa kojom se tadašnji BSK fuzionisao i promenio ime u današnje. Moj deda je bio funkcioner Šumadije, a nakon toga, pa sve do 1982. godine obavljao je posao operativca u taboru Romantičara. Takođe, moj ujak je bio u upravi plavih i mogu reći da je cela moja familija sa majkine strane bila vezana za OFK Beograd čiji su verni navijači. Majka nije gledala moje utakmice dok sam bio u mladjim kategorijama Crvene Zvezde, niti ih pratila dok sam bio trener sve dok nisam postao šef stručnog štaba OFK Beograda!”

- Nadamo se da ćete i Vašim pulenima usaditi u njihova srca i um ponos i obavezu da brane boje kluba svojim maksimumom, svojim fudbalskim umećem i ponašanjem.

- “Svakako. Pre svega mi smo profesionalci, moramo da damo sve za klub čije boje branimo, a pogotovo što smo deo jednog toliko velikog kakav je OFK Beograd.”

- Da li možete ukratko da nam prenesete trenersku karijeru?

- “Vodio sam timove FK Banja, FK Dorćol i FK Grafičar sa kojim sam prošle sezone osvojio drugo mesto u Srpskoj ligi “Beograd”.”

- Kako je došlo do kontakta i sklapanja saradnje sa OFK Beogradom?

- “Mislim da me je moja fudbalska filozofija da se uvek ide na pobedu i rad u Grafičaru preporučio operativcima OFK Beograda da mi daju šansu jer se poklapamo u vizijama da OFK Beograd ide uzlaznom linijom i vrati se gde mu je mesto.”

- Koliko ste upoznati sa našim igračkim kadrom? Odigrali smo jedan meč sa vama na čelu i pobedili Lokomotivu. Tu ste tek nedelju dana. Da li za taj kratak period rada sa našim prvotimcima vidite potencijal ekipe i da li možemo u poslednja četiri kola da zabeležimo pobede i izdignemo se sa donjeg dela tabele?

- “Iskreno, do početka rada sa našim igračima sam bio mišljenja da je naša ekipa limitirana, ipak, sada mislim da se radi o sasvim dobrom sastavu koji će, siguran sam tek na proleće pokazati svoje pravo, mnogo bolje lice! Naravno, trebaće nam preko zime još pojačanja, trebaju nam igrači sa svojih 23-24 napunjene godine i taj tim će biti kompetativan. Vidim u ovim momcima eksplozivnost, a vidim i mane koje na treninzima pokušavamo da eliminišemo. Zahvaljujem se i prethodnom stručnom štabu na poslu koji su obavili sa našim igračima i taj njihov rad je svakako utkan u pobedu u prošlom kolu. Na savkoj utakmici ćemo ići na pobedu. Na svakoj!”

- Sastav stručnog štaba?

- "Odlučio sam se za trenere koji su i do sada bili vezani za OFK Beograd, iako imam dugogodišnje saradnike kojima besprekorno verujem i dugo sarađujem. Dragan Vuković je pomoćni trener, Stefan Radoičić je kondicioni trener, Trener golmana je Cvetković, fizioterapeut je Srđan Gačić, a sekretar stručnog štaba je Jovan Jelenković."

- Navijači očekuju da stručni štab i ekipa daju svoj pun kapacitet i pravilan odnos prema grbu koje branimo. Možete li im poslati poruku na početku posla koji Vas očekuje?

- “Budite sigurni da ćemo svi koji branimo ovaj grb dati svoj maksimum. Želim da se svi ponovo radujemo i vratimo OFK Beograd u vrh našeg fudbala!”

OFK Beograd Vam želi svu sreću u radu koji Vas očekuje i u privatnom životu i svi se nadamo da ćete u finišu jeseni vratiti Ofkovcima ponovo osmehe na lice.


Radnički (NB) 6 : 1 Brodarac
Kolubara 2 : 0 Crvena Zvezda
BSK Borča 2 : 1 Zvezdara
Radnički (O) 1 : 0 GSP Polet Dorćol
Grafičar 3 : 2 Lokomotiva
IMT 3 : 2 Prva Iskra
Jedinstvo 3 : 0 Stepojevac Vaga
OFK Beograd 4 : 3 BASK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Grafičar 30 23 6 1 75
2 IMT 30 22 4 4 70
3 Kolubara 30 20 5 5 65
4 Radnički (NB) 30 13 8 9 47
5 OFK Beograd 30 14 4 12 46
6 Radnički (O) 30 11 11 8 44
7 Brodarac 30 12 7 11 43
8 Zvezdara 30 12 7 11 43
9 Jedinstvo 30 12 5 13 41
10 GSP Polet Dorćol 30 9 11 10 38
11 BSK Borča 30 12 2 16 38
12 Crvena Zvezda 30 10 7 13 37
13 Lokomotiva 30 9 6 15 33
14 Stepojevac Vaga 30 4 8 18 20
15 Prva Iskra 30 4 4 22 16
16 BASK 30 4 3 23 15