XS
SM
MD
LG

ABA liga: Prvi poraz Mege, Zvezda usamljena na vrhu

Utakmicama 6. kola nastavljena je ABA liga. Kolo su u petak otvorili Igokea i FMP, a gosti su slavili 85:74. U derbi susretu 6. kola Partizan je kao gost nanio prvi ovosezonski ligaški poraz Megi. Promjena trenera očigledno je urodila plodom pa su crno-beli zahvaljujići raspoloženim Marinkoviću i Zagorcu ,koji su ubacili po 17 poena upisali važnu pobjedu.

U dramatičnoj i neizvjesnoj utakmici u Novom Mestu, Zadar je savladao Krku 78:77. Prvoplasirana Crvena Zvezda bez većih problema  savladala je  zagrebačku Cedevitu 94:79, dok je Cibona u Zagrebu porazila Mornar iz Bara 84:73.

U posljednoj utakmici 6. kola Budućnost je sinoć očekivano i uvjerljivo savldala Olimpiju 85:69. Porazom Mege, Crvena Zvezda je ostala usamljena na čelu tabele sa svih 6 pobjeda, Mega Bemax je druga sa omjerom 5:1, dok je Budućnost treća sa skorom 4:2. Na začelju tabele nalazi se Krka sa dvije pobjede i četiri poraza, a isti omjer imaju i Zadar, Olimpija, Igokea, Mornar i Cedevita.

MVP 6. kola ABA lige je košarkaš Zadra Luka Božić, koji je u pobjedi svoje ekipe postigao 18 poena, te dodao 9 skokova i 9 asistencija.

FOTO: ABA liga