XS
SM
MD
LG

Novak u sjajnom meču savladao Federera

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobjedom nad  Rodžerom Federerom od 2:1 (7:6, 5:7, 7:6) plasirao se u finale ATP Mastersa u Parizu.

Foto: twitter.com

Još jedan veliki klasik, 47. po redu između Srbina i Švajcarca je pokazao zašto spadaju u najbolje tenisere svih vremena. Velika psihička borba, sjajni potezi i na kraju pobjeda Đokovića. U prvom setu Novak je propustio čak pet brejk lopti, a protivniku nije dopustio nijednu. Federerov servis je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije i uspio je da set odvede u taj-brejk, a tu su razmijenili po dva mini brejka. Prvo Rodžer dolazi do set lopte, zatim Novak i on svoju koristi za 1:0.

Odmah na startu narednog dijela igre srpski teniser ima dvije šanse da oduzme servis gem protivniku, no ponovo to ne uspjeva, kao ni Federer gem kasnije. Ipak u 12. gemu teniser iz Bazela pravi jedini brejk na meču i stiže do izjednačenja od 1:1.  Veoma sigurni su bili na servisu u trećem setu, a i tu je Novak propustio četiri brejk šanse, pa je odluka o pobjedniku pala u taj-brejku. Tu je na terenu postojao samo novi broj 1. na  ATP listi i sa 7:3 dolazi do novog finala u gradu na Seni.

Novak Đoković će za  petu titulu u Parizu sutra od 15 časova boriti protiv Rusa Karena Kačanova.