XS
SM
MD
LG

Igokea protiv FMP-a

Ovog vikenda na programu je šesto kolo regionalne ABA lige. Naš predstavnik, ekipa Igokee, dočekaće na svom terenu ekipu FMP-a u petak.

Aleksandrovčani dočekuju ovaj meč u dobrom raspoloženju. Igokea je u prošlom kolu dobila Krku a u međuvremenu su se i pojačali jer je stigao iskusni Latevijus Vilijams. Igokea je imala kadrovskih problema u proteklom periodu i još se ne zna da li će Radivojević biti spreman za ovaj meč. No svakako, u kakvom god sastavu igrali, ''Igosi'' će ići na pobjedu. Sa druge strane, FMP dolazi u Laktaše nakon poraza od Zvezde u prošlom kolu. Ekipa Vladimira Jovanovića ostavila je dobar utisak na startu sezone. Dobijaju mečeve na svom terenu protiv direktnih konkurenata i tako idu ka opstanku. Što se kadrovskih problema tiče, gosti i dalje ne mogu računati na Diresu Lazarevića i Paunovića.

Ključan duel vodiće se pod košem. Igokea dosta forsira unutrašnju igru a to će još i više raditi dolaskom Vilijamsa. Zubčić i Lešić igraju sjajno a Hrvat je i najbolji strijelac lige. Takođe, Rikić polako hvata pravi ritam i uz dodatak iskusnog Vilijamsa, koji dobro gradi i koji je dobar u pik en rolu, Igokeina unutrašnja igra će biti još bolja ali i važnija za ishod mečeva koje Igokea igra. Sa druge strane, FMP ima snažnog aduta pod košem. To je fenomenalni Dragan Apić koji igra košarku života. Pored njega, odličan doprinos daje i Duop Rit. Njih dvojica će imati težak zadatak. Moraće izdominirati unutrašnju liniju Igokee, što neće biti lako čak i da Vilijams ne debituje u ovom duelu.

FMP loše brani šut za tri poena upravo tamo gdje ga Igokea dobro gađa, pd uglom od 45 stepeni. Igokea će to morati iskoristiti. Lorbek hvata polako ritam, Adamović može dati doprinos i moraju iskoristiti manu u odbrani gostiju. FMP dobro širi igru. Moraće Igosi obratiti pažnju na kornere. Bursać, Jeremić pa i Radovanović mogu pogoditi par trojki u seriji i stvoriti probleme. Jeremić je odigrao sjajno protiv Cibone, Bursać je imao seriju protiv Zadra u prvom kolu a Radovanović uvijek može dati doprinos. Naravno, tu su i u vanjskoj liniji Pot i Rebec. Pot je totalno van forme i Igokea mora sa njim rizikovati. Moraju ga ''pustiti'' da šutira jer nema domet u šutu za tri poena. Rebec voli da divlja ali zna i da ubije moral protivniku svojim ludim trojkama. Generalno, od tih njegovih trojki nema odbrane ali Igokea treba obratiti pažnju na njega.

Igokea jeste favorit u ovom susretu. Međutim, moraju obratiti pažnju i biti maksimalno fokusirani. Moraju se nametnuti u skoku, moraju što više neutralisati Apića i moraju imati minimalan broj izgubljenih lopti. Svaku grešku rivala, FMP može u kontri veoma brzo kazniti. Idealno za Igokeu bi bilo da opterete Apića sa faulovima jer bi to bio put ka pobjedi.

Prošle sezone Igokea je slavila u Laktašima a zanimljivo da su ekipe i tada igrale u šestom kolu, kao što je to slučaj i sada. Da li će Igokea ponovo dobiti FMP, saznaćemo u petak od 20h.

Foto: ABA liga


22 .kolo ABA liga
Krka 62 : 59 Petrol Olimpija
Cedevita 94 : 80 Mornar
FMP 73 : 72 Partizan NIS
Igokea 100 : 82 Zadar
Crvena zvezda MTS 100 : 76 Mega Bemax
Budućnost VOLI 91 : 82 Cibona
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda MTS 22 21 1 43
2 Cedevita 22 16 6 38
3 Budućnost VOLI 22 16 6 38
4 Partizan NIS 22 14 8 36
5 Mega Bemax 22 10 12 32
6 FMP 22 10 12 32
7 Cibona 22 9 13 31
8 Igokea 22 8 14 30
9 Mornar 22 8 14 30
10 Krka 22 7 15 29
11 Zadar 22 7 15 29
12 Petrol Olimpija 22 6 16 28