XS
SM
MD
LG

Kragujevčani probušili "gumare"

Trijumfalna serija kragujevačkog prvoligaša se nastavlja. Na „Čika Dači“ je danas „pao“ i Trajal – 3:1 (0:0), za treću pobedu u nizu i skok na šesto mesto prvenstvene tabele.

Radnički 1923 je konačno tamo gde mu je i mesto, u grupi timova koji čine gornji deo kostura tabele Prve lige Srbije. To je posledica sjajne serije Kragujevčana, koji su u poslednjih pet kola osvojili čak 13 od maksimalnih 15 bodova.

Danas je upisana nova prvenstvena „recka“ u susretu sa novajlijom u ligi, ekipom Trajala iz Kruševca. Bio je to veoma zanimljiv i sadržajan duel, u kome je viđeno četiri gola i još pregršt prilika koje se mogu ubrajti u kategoriju stopostotnih.

Domaćin je bolje ušao u utakmicu, dominirao u većem delu prvog poluvremena, ali su gosti iz Kruševca stvorili ozbiljnije šanse za gol.

Prvo veće uzbuđenje na meču viđeno je u 2. minutu pred golom Kruševljana. Nakon centaršuta Alekse Todorovića sa leve strane, Vujasin je lukavo proigrao Ratkovića, koji nije najbolje reagovao u datoj situaciji.

Beležimo potom i dva pokušaja Tomislava Todorovića, nedovoljnog inteziteta da se ozbiljnije ugrozi golman Trajala Stefan Stojanović.

Zapretili su potom i gosti. U 8. minutu Andrejić je iz prekida uputio centaršut pred gol Radničkog, tamo je visoki Radmanac dobro skočio i poslao loptu pored stative.

Minut kasnije dobar napad Kragujevčana po levoj strani, gde su kombinovali Todorovići, Tomislav i Aleksa, ovaj potonji je ušao u šesnaesterac i „zavrnuo“ loptu ka Ratkoviću, koji je udarcem sa nekih 11-12 metara prebacio gol.

Odličnu priliku da se upiše u strelce mladi Tomislav Todorović propustio je u 17. minutu, kada se nakon sjajnog proigravanja od strane Mileta Vujasina našao „oči u oči“ sa čuvarom mreže Trajala Stojanovićem, koji je izašao kao pobednik iz ovog duela.

Morao je golman Trajala da interveniše i u 28. minutu nakon oštrog centaršuta Tomislava Todorovića iz kornera, na koji niko od fudbalera Radničkog nije uspeo da odreaguje.

Samo minut kasnije, opet je Tomislav Todorović zapretio, ovoga puta snažnim udarcem sa distance, ali je lopta prohujala pored gola.

Gosti će dugo žaliti za situacijom iz 33. minuta, kada su imali stopostotnu priliku da stignu do vođstva. Kamerunac Valijant je zašao iza leđa odbrane Radničkog izbegavši ofsajd zamku, izašao pred Raičevića, ali je čuvar mreže Radničkog još jednom pokazao vrhunske reflekse i skinuo „zicer“ napadaču Trajala.

Usledila je dobra kombinacija „crvenih“ u 36. minutu. Tomislav Todorović je centrirao sa leve strane na drugu stativu, gde se iskrao Zdravković i zahvatio loptu, ali je ona na putu ka mreži zakačila nekog od igrača Trajala, očešala okvir gola i završila u korneru. Opasno je bilo i nakon udarca iz ugla, lopta je došla Milana Ilića, koji u šumi igrača oba tima nije uspeo da pronađe put do mreže.

I taman kada se očekivalo da sudija Ržić pošalje igrače na odmor, velika prilika ukazala se Andrejiću, koji je iz više nego povoljne situacije pred golom Radničkog šutirao u spoljni deo mreže.

Nije tu bio kraj seriji stopostotnih prilika za popularne „gumare“. Naime, tek što je krenulo drugo poluvreme, Valijant se efektnom varkom petom oslobodio svog čuvara i dao sebi for, potom je prevario Aleksu Todorovića i uputio udarac u suprotni ugao, ali je lopta umesto u mreži završila na stativi. Nakon odbitka pokušao je Đurović da izvadi situaciju, međutim bez uspeha.

Kao što to biva u fudbalu, usledila je kazna i to samo minut nakon ove velike šanse za Kruševljane. Lopta je bila u posedu Vujasina, koji je krajičkom video da je golman Trajala Stojanović nešto slabije postavljen. Usledio je majstorski udarac sa puno efea i lopta se našla u mreži za veliko oduševljenje publike na „Čika Dači“.

Međutim, nije dugo trajala radost simpatizera domaćeg tima. U 52. minutu Đurović je izjednačio na 1:1, nakon što je sam sebi stvorio poziciju za udarac i sa nekih 14-15 metara iskosa sa desne strane poslao loptu u donji desni ugao gola Radničkog.

Izjednačujući pogodak kao da je dao krila gostima, koji su preuzeli terensku inicijativu i delovali opasnije u tim trenucima. Međutim, brzo su se Kragujevčani konsolidovali i potom zapretili u 57. minutu. Bila je to lepa akcija koju je započeo Tomislav Todorović, produžio Stevan Kovačević, a udarcem preko gola završio Mile Vujasin.

Dva minuta kasnije domaći su propustili kolosalnu šansu da ponovo dođu do vođstva. Ratković je umakao Gašiću po desnoj strani i izbio pred Stojanovića koji mu je krenuo u susret, lopta se odbila do Vujasina, a on u padu sa 2-3 metra prebacio okvir gola.

Ipak, sve ovo nije poremetilo fudbalere Radničkog, koji su u 67. minutu uspeli da stignu do drugog pogotka na utakmici. Tomislav Todorović je uputio idealan centaršut sa leve strane ka Ratkoviću, koji je trzajem glavom loptu poslao u mrežu pored nemoćnog Stojanovića.

Ovaj gol doneo je olakšanje među igračima kragujevačkog prvoligaša, ali i novu energiju i želju da se što pre dokrajči protivnik. Tako je već u 69. minutu Radnički „ispleo“ još jednu dobru akciju. Strelac drugog gola Ratković povukao je kontru po desnoj strani, zatim lepo poslužio Tomislava Todorovića, koji je pokušao udarcem iz prve da prevari Stojanovića, ali je golman Trajala uz dosta problema uspeo da ukroti loptu.

Tačku na ovaj susret stavio je rezervista Jovan Lukić u 77. minutu. Akciju je započeo Tomislav Todorović, Ratković propustio loptu do Lukića, koji je preciznim udarcem pogodio donji desni ugao za konačnih 3:1.

POTPISAO POBEDU: Jovan Lukić

RADNIČKI 1923 – TRAJAL  3:1 (0:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 600
Sudija: Uroš Ržić (Beograd)
Pomoćnici: Ivan Krstić (Jakovo), Miroljub Petković (Beograd)
Strelci: Vujasin u 48, Ratković u 67. i Lukić u 77. minutu za Radnički 1923, a Đurović u 52. minutu za Trajal.
Žuti kartoni: Aleksijević, Ratković (Radnički 1923), Gašić, Radmanovac (Trajal)

RADNIČKI 1923: Raičević, Zdravković, A. Todorović, Petrović, M. Ilić, Aleksijević, Kovačević, Markišić (od 66. Lukić), T. Todorović (od 79. Maksimović), Vujasin (od 71. O. Ilić), Ratković.

TRAJAL: Stojanović, Đurović, Punoševac, Radmanovac, Gašić, Cvetković, Stepanović (od 81. Petrović), Milisavljević, Vesić (od 46. Milosavljević), Andrejić, Valijant (od 63. Jovanović).

Posle današnjeg trijumfa fudbaleri Radničkog 1923 su sa sedmog „skočili“ na šesto mesto tabele Prve lige Srbije sa 23 osvojenih bodova.

Ovaj bodovni saldo Kragujevčani će dodatno moći da poprave na gostovanju ekipi Teleoptika predstojećeg vikenda u utakmici 15. kola.


14 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 3 : 0 Sloboda
Borac 3 : 0 Teleoptik
Radnički 1923 3 : 1 Trajal
Novi Pazar 0 : 4 Bečej 1918
Bežanija 0 : 1 TSC
Budućnost 1 : 1 OFK Žarkovo
Sinđelić 1 : 0 Metalac
Zlatibor 1 : 2 Javor Matis
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Inđija 14 10 2 2 32
2 Javor Matis 14 9 4 1 31
3 Zlatibor 14 10 1 3 31
4 Sinđelić 14 8 5 1 29
5 TSC 14 6 6 2 24
6 Radnički 1923 14 7 2 5 23
7 Metalac 14 5 6 3 21
8 Bežanija 14 5 2 7 17
9 OFK Žarkovo 14 4 4 6 16
10 Bečej 1918 14 5 1 8 16
11 Teleoptik 14 4 4 6 16
12 Borac 14 3 6 5 15
13 Trajal 14 4 3 7 15
14 Budućnost 14 2 6 6 12
15 Novi Pazar 14 0 5 9 5
16 Sloboda 14 0 3 11 3