XS
SM
MD
LG

EL: Žalgiris slavio u ''Oaki'' nakon produžetka

Košarkaši Žalgirisa upisali su drugu pobjedu u Evroligi. Oni su u četvrtom kolu bili bolji od Panatinaikosa u Atini, rezultatom 87-83 nakon produžetka.

Žalgiris je dobro otvorio susret. Igrali su dobro u odbrani, zaistavili Kalatesa i imali su sedam poena prednosti nakon prvog perioda. Drugi period bio je veoma efikasan sa obje strane. Žalgiris se snašao bolje i u takvoj igri. Na odmor su otišli sa 11 poena prednosti.

U nastavku, Pao je zaigrao bolje. Zategnuli su odbranu a u napadu se razigrao Kalates. Do kraja trećeg perioda, prišli su na -7. To je bio tek početak preokreta. Uspjeli su doći do vodstva 74-70 i djelovalo je da imaju meč u svojim rukama. Poenima Dejvisa na šest sekundi do kraja, Žalgiris je izjednačio. Imali su domaći napad za pobjedu ali Kalates je promašio trojku.

U produžetak se krenulo u dosta izjednačenom ritmu. Pri rezultatu 80-80, Žalgiris pravi ključnu seriju. Vajt pogađa bacanja, Dejvis i Ulanovas pogađaju dvojke i to je bio početak kraja za domaće. Probali su doći do preokreta ali nisu uspjeli.

Žalgiris je do pobjede predvodio Dejvis sa 18 poena dok je Kalates bio najbolji kod domaćih sa 22 poena.

Foto: Evroliga