XS
SM
MD
LG

Igokea sigurna protiv Krke

Košarkaši Igokee ostvarili su drugu pobjedu u ABA ligi. Aleksandrovčani su na svom terenu savladali Krku, rezultatom 91-73 u petom kolu ABA lige.

Igokea je dobro otvorila susret. Igrali su jako dobru odbranu pik igre Krke a u napadu su bili jako dobri. Ilić i Lešić bili su sjajni na startu susreta i Igokea je imala 13-5. Gostima nije pomogao ni tajm aut njihovog trenera. Igokea je preko Lešića i Rikića došla do dvocifrene prednosti. Uzvratila je Krka trojkama Đape i Škedelja ali je i Lorbek pogodio trojku za domaće. Vodila je Igokea 23-11 ali se Krka serijom 6-0 koliko toliko vratila. Nakon prvog perioda, Igokea je vodila 25-19.

Igokea je dobro otvorila drugi period. Razigrao se i Tomislav Zubčić, dobro su ga pratili i ostali, On je u drugom periodu dao deset poena. Serijom njegovih sjajnih poteza i trojkom Lorbeka pod faulom, Igokea je dola do +21. Uspjeli su do poluvremena sačuvati veliku prednost i sa +18 otišli su na odmor. Treba istaći da je Igokea igrala timski a da su jedini problem bile lične greške. U prvom poluvremenu Lešić, Rikić i Zubčić dobili su po tri faula. Takođe, treba istaći i sjajno poluvrijeme Dalibora Ilića, koji je imao šest poena i šest skokova u prvom poluvremenu. 

Trojkom Adamovića na startu trećeg perioda, Igokea dolazi do 21 poena prednosti. Imala je Igokea par loših napada. Krka je imala šansi ali nije to koristila dovoljno dobro. Jesu prišli na -14 ali nisu dovoljno dobro koristili šanse pa je Igokea održavala svoju prednost. U samoj završnici trećeg perioda, krka je prišla i na -11. Poenima Zubčića sa slobodnih bacanja, Igokea je povela 67-54 što je i bio rezultat nakon trećeg perioda. 

Igokea je bila dosta nervozna u poslednjem periodu. Svojim lošim napadima nudili su Krki mogućnost da se vrati. Marineli je uhvatio kakav takav ritam i Krka je u jednom trenutku prišla na -9. Ipak, Igokea nije dozvolila veliki preokret. U završnici susreta smireni su bili Zubčić i Lešić a važan doprinos dao je i Đorđe Milošević, kako u odbrani tako i u napadu. Igokea je na kraju mirno privela meč kraju i došla do bitne pobjede.

Igokeu je do pobjede predvodio Zubčić sa 20 poena i sedam skokova dok je Lešić dodao 19 poena. Cinac sa 13 poena, predvodio je goste.

Igokea u narednom kolu dočekuje FMP.

Foto: ABA liga