XS
SM
MD
LG

Bogdan Radivojević: "Jakom odbranom možemo da nadigramo Švajcarce!"

Muška seniorska reprezentacija Srbije nastavila je sa pripremama za duel u Švajcarskoj u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Orlovi su remizirali sa Belgijom 27:27 na startu u Zrenjaninu, a u četvrtak uveče uverili su se u kvalitete selekcije Švajcarske, koja je poražena na gostovanju Hrvatskoj u Osijeku - 31:28 (15.16). 

Foto: RSS

Desno krilo reprezentacije, Bogdan Radivojević, uveren je u bolje izdanje državnog tima.

 - Ostaje žal za utakmicom u sredu. Znamo da smo bolja reprezentacija od Belgije, nažalost, nismo to pokazali na terenu. Postoje i neki objektivni razlozi za to. Dosta novih igrača je došlo, to sve mora da se sklopi i profunkcioniše. Videlo se na terenu da se ne poznajemo dovoljno i zbog toga meč nije završen pozitivno po nas. Nismo izgubili oba boda što je dobro. Moramo da pobedimo u Švajcarskoj, da pobeđujemo kod kuće u nastavku. Borimo se dalje, sklapamo ono kako smo zamislili da treba da izgleda igra reprezentacije...

Švajcarci su pružili dobar otpor Hrvatskoj u Osijeku...

- Imaju dosta dobrih igrača. Ne dva, već cela postava je odlična, imaju izmene, igraju u jakom domaćem Kadetenu iz Šafhauzena, dosta njih je u Bundesligi. Poznajemo se dobro, zato je nezahvalno govoriti o tome ko je favorit. Imaju prednost jer igraju kod kuće. Nama to ne stvara problem. Važno je da se opustimo, da sastavimo odbranu, da svako za svakoga trči. Uveren sam da će naše izdanje biti bolje nego protiv Belgije.

Najbolji igrač DKB Bundeslige Andi Šmid, saigrač iz Rajn Nekar Levena, predvodio je Švajcarce sa osam golova od kojih je čak sedam postigao u prvom poluvremenu posle koga su gosti bili u prednosti...

- Ne bih znao šta više da kažem o njemu, a da ljudi ne znaju. Znamo kako sarađuje sa pivotom, sa ostalim igračima, u svakoj sekundi može da postigne gol. Moramo da skupimo u sredini, da dozvolimo neke druge pasove. Odbrana mora da bude vrhunska. Videli smo kako igraju, šta treba da napadamo, šta da branimo. Nadam se da će biti puno bolje nego u Zrenjaninu.

Meč u Cugu počinje u nedelju u 13.15 časova.