XS
SM
MD
LG

Kosanović: Da prezimimo u KUP-u

Najavljujući utakmicu osmine finala Kup-a Srbije između Fudbalskog kluba Borac i fudbalskog kluba Napredak, šef stručnog štaba Milorad Kosanović rekao je da je Borac klub koji ima dugu tradiciju, i da trenutna njegova pozicija na tabeli PLS ne odražava pravu vrednost tima:

"Oni su ekipa koja ima iskustva u Kup takmičenju,  i igraju dosta agresivan, moderan fudbal,tako da ćemo imati utakmicu koja će biti možda teža nego ona protiv Metalca. U ovom momentu to nama ne smeta, jer za protivnike imamo timove približno istog kvaliteta, tako da su utakmice jednako teške i zahtevne.

Nema više "lakih" utakmica i ne treba da ih ima. Napredak je spreman i za ovaj ciklus od šest utakmica koje se igraju svaka tri dana,a koji je počeo sa Radnikom, pa nam predstoji Borac,Partizan, Mladost,Zemun i Rad. To je dobro da bi nas držalo maksimalno koncentrisane za ovaj period koji predstavlja sredinu prvog dela sezone.

Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat, sa tom željom idemo u Čačak da pokušamo da prezimimo u Kup-u, jer nije mala stvar ostati među osam najboljih. Imamo sve izglede, najviše je do nas samih."

" Ne verujem da je Borac priželjkivao nas u takmičenju, ali su nas izvukli, tako da idemo tamo da nametnemo svoju igru, da se pokažemo u što boljem svetlu i da ostanemo u takmičenju", odgovorio je fudbaler Napretka Igor Ivanović na pitanje da li su igrači Napretka za protivnika priželjkivali FK Borac. 

Ivanović je,po mišljenju navijača, postao specijalista za Kup utakmice (protiv Metalca je postigao pogodak u nadoknadi vremena), pa se logično nametnulo pitanje da li možemo očekivati nešto slično i u Čačku:

" Daću svoj maksimum da ekipa prođe u takmičenju, a ako Bog da može i gol da se postigne", rekao je dobro raspoložen Igor Ivanović.

Utakmica osmine finala Kup-a Srbije igra se u sredu 24.oktobra sa početkom u 17:00 časova na stadionu FK Borac u Čačku.