XS
SM
MD
LG

Borcu bodovi protiv Kozare

U utakmici 11. kolo I lige Republike Srpske odigranoj danas na Gradskom stadionu u Gradišci FK Kozara je poražena od Borca iz Banja Luke sa 1-2.

Početak utakmice prolazi u obostranom ispitivanju snaga, a prvi do šanse dolazi Borac u 5. minuti kada Burazor na zahvata glavom ubačenu loptu s lijeve strane. Uzvraća odmah Kozara preko Radoje koji jako šutira sa dvadeset metara, ali je zamalo neprecizan. U 12. minuti odličan prodor Glišića, koji vara dva igrača Borca i jakim šutem šalje loptu iza leđa Trkulje za vođstvo Kozare od 1-0. par minuta kasnije, pokušava Novaković glavom, ali bez opasnosti po golmana Borca. Radoja odlično šutira u 22. minuti iz slobodnog udarca, ali je Trkulja na mjestu i zaustavlja njegov šut. Uzvraća Borac preko bajića koji pokušava glavom nakon kornera, ali je neprecizan. Borac ima loptu više u nogama, ali je Kozara mnogo opasnija u napadu. Petković odlično upošljava Glišića u 37. minuti, ali Trkulja u zadnji čas izbija loptu ispred njega. Borac prijeti iz prekida, ali bez uspjeha. Ipak, u 44. minuti golman Kozare Ilić ispucava loptu i nezgodno pogađa Kajkuta i Borac sretno dolazi do izjednačenja od 1-1 i s tim rezultatom se odlazi na poluvrijeme.

Bojažljivo i oprezno ulaze fudbaleri Kozare u drugo poluvrijeme, nakon što su u prvom zaradili čak pet žutih kartona zbog pomalo preoštrog kriterija sudije Drinića, te nesretno primljenog gola. U 50. minuti najviši u skoku nakon prekida je Bajić i dovodi Borac u vođstvo od 1-2. Pokušava samo minut kasnije uzvratiti Petković, ali je njegov šut iz neposredne blizine golu Borca u posljednji trenutak izblokiran. Dobru šansu propušta Kajkut u 63. minuti nakon ubačaja sa lijeve strane Burazora. Uzvraća Kozara preko Petkovića kojeg upošljava odlično Lolić, ali je Trkulja siguran. U 77. minuti nakon drugog žutog kartona isključen je Kondić i Kozara ostaje sa deset igrača na terenu. Iako brojčano slabiji, pokušavaju fudbaleri Kozare da dođu do izjednačenja, ali bez uspjeha i gosti iz Banja Luke odnose sva tri boda iz Gradiške.

U subotu 27. 10. 2018. godine nastavlja se prvenstvo Republike Srpske utakmicama 12. kola. FK Kozara je opet domaćin, na Gradskom stadionu u Gradišci ugostiće Tekstilac iz Dervente. Utakmica počinje u 14.30 h.

FK Kozara (Gradiška): Ilić M., Komljenović D., Raspudić B., Šakić M. (od 70. min. Gvozden S.), Lolić D. (od 81. min. Popović N.), Radoja S., Glišić D., Novaković M. (od 77. Kremenović V.), Petković V., Stjepanović N., Kondić A., trener Trivunović V., nisu igrali: Dončić D., Petrović O., Jandrić S., Selak K.

Borac (Banja Luka): Trkulja N., Bajić D., Kajkut S. (od 84. min. Šikanjić M.), Ćosić Đ., Dujaković S., Žeravica M. (od 90. min. Reljić Lj.), Danilović V., Burazor B., Batar B. (od 33. Dujaković S.), Popović A., Čudić M., trener Vojvodić D., nisu igrali: Savatović M., Arsić V.,  Turanjanin N.,  Trivan S.