XS
SM
MD
LG

Rukometno slovo Slavuljice

Foto: Sandžak press

Sa devet golova u mreži Rakovića I Miškova, Savo Slavuljica je bio najbolji akter meča četvrtog kola Super lige Srbije za rukometaše. Novi Pazar je slavio rezultatom 30:26 a skoro trećinu glova postigao je eksplozivni, brzi, ubojiti Slavuljica. Međutim, plenila je njegova igra i u trenucima kada nije imao loptu. Brzim kretnjama, promenama položaja prosto je unosio pometnju u redove odbrane Kikinde Grindex koji su želeli pošto potom da ga zaustave sa ili bez lopte.Tako su se otvarale ogromne pukotine u odbrani gostiju što su opet znali Rakić, Kaltak I Šaponjić da iskoriste.
Rukometni univerzalac je prosto bio nezaustavljiv u trenucima kada krene prema golu Kikinđana. Pogađao je čak i onda kada su mu po trojica protivničkih rukometaša bili u bloku. Najvažnije od svega što je Slavuljica u junaka utakmice protiv Kikinde ušao u prvi plan zahvaljujući jednoj kolektivnoj igri u kojoj je on, mnoge sjajne akcije domaćih rukometaša, krunisao golovima.
Na press konferenciji posle utakmice nije želeo da komentariše meč samo je kratko rekao da Novi Pazar i sjajna novopazarska publika zaslužuju da gledaju kvalitetan rukomet i da je obaveza svakog od igrača da na parketu da svoj maksimum i više od toga jer je pobeda često i plod veće želje, zalaganja i borbenosti ali pre svega poštenog odnosa prema igri i navijačima zbog kojih se i igra rukomet.
U Novi Pazar Slavuljica je došao iz ekipe Dinamo iz Pančeva koja je trenutno prva na tabeli Super lige Srbije sa osam osvojenih bodova, dakle, sve pobede u dosadašnjem toku prvenstva. Uspeo je sa Dinamom u martu ove godine u 16 kolu SEHA lige da četiri puta natera na kapitulaciju golmana evropskog šampiona Vardara, jednog od najboljih golmana sveta,Arpada Šterbika.
Mnogo je osmica u njegovom životu: rodjen je 13.8 1998. Godine u Vrbasu i to samo zato što u njegovoj Crvenki nije bilo porodilišta.Visok je 188 cm I težak 88 kilograma. U Novom Pazaru nosi dres sa broj 33, kad bi ste sastavili te dve trojke opet biste dobili osam koliko i iznosi njegov prosek postignutih golova po utakmici. Sa ponosom ističe da je stopostotni Crvenčanin i za matični klub je, pre odlaska u Dinamo, igrao punih deset godina.
Na državnom prvenstvu za mlađe kategorije odigranom pre pet godina, okitio se titulom najboljeg desnog beka, dok je na uglednom CEL turniru proglašen za najboljeg rukometaša.
On sam je skroman i zdravlje stavlja u prvi plan, jer samo zdrav čovek može ostvariti sve. Nadamo se da će, s obzirom na svoje poreklo, onako kako igra na terenu savladati I “ljutog” protivnika strunu gusli, da će još više usavršiti svoje znanje engleskog, što može značiti i pripreme za internacionalnu karijeru koja se, bude li nastavio sa ovakvim partijama, smeši Slavuljici i da je već bio u Španiji ili da će uskoro posetiti veliku zemlju na Iberijskom poluostrvu.
Na pitanje zašto se opredelio za rukomet ili zašto bi neko mogao da se bavi ovim sportom naglašava da je to pravi muški sport, sa mnogo kontakata, da se igra brzo, postiže se puno golova a i da je u odbrani uvek zanimljivo jer je stalno neka napetost.
U Novom Pazaru se oseća kao u svojoj Crvenki. Ističe da su ljudi fenomenalni, da je primljen kao da se ovde rodio, da su navijači izvanredni i da znaju rukomet, da nije naišao na mlađu a bolju upravu koja je u svakom trenutku tu za svakog rukometaša, te da ekipa Novog Pazara već počinje da funkcioniše kao snažan rukometni kolektiv koji ima hemiju i da će pod rukovodstvom trenera Nedeljka Matića sigurno biti važna karika ovogodišnjeg takmičenja u Super ligi Srbije a da će dvorana Pendik biti “kost u grlu” za mnoge ekipe koje budu mislile da će se samo prošetati Novim Pazarom i osvojiti bodove.
MVP utakmice četvrtog kola Super lige Srbije RK Novi Pazar-RK Kikinda Grindex: SAVO SLAVULJICA.


4 .kolo Superliga
Novi Pazar 30 : 26 Kikinda
Spartak Vojput 30 : 28 Šamot 65
Dinamo 34 : 20 Sloga
Metaloplastika 32 : 27 Crvena zvezda
Mokra Gora 28 : 28 Obilić
Partizan 24 : 19 Rudar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 4 4 0 0 8
2 Metaloplastika 4 3 1 0 7
3 Šamot 65 4 3 0 1 6
4 Mokra Gora 4 2 1 1 5
5 Spartak Vojput 4 2 0 2 4
6 Novi Pazar 4 2 0 2 4
7 Kikinda 4 1 1 2 3
8 Partizan 4 1 1 2 3
9 Obilić 4 1 1 2 3
10 Crvena zvezda 4 1 1 2 3
11 Rudar 4 1 0 3 2
12 Sloga 4 0 0 4 0