XS
SM
MD
LG

Zvezda prvi put u Vranju

Fudbaleri Crvene zvezde prvim duelom posle reprezentativne pauze počeće borbu i na trećem frontu. Utakmica šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Dinama zakazana za sredu (14 sati), osim što predstavlja prvu prepreku crveno-belih na putu do trofeja najmasovnijeg takmičenja, biće povod i za prvo gostovanje šampiona u Vranju.

Interesantno, uprkos bogatoj istoriji našeg kluba, crveno-beli će prvi put gostovati u gradu na jugu Srbije. Upravo iz tog razloga, nema sumnje da će dolazak evropskog i svetskog prvaka predstavljati istorisku predstavu za sve građane Vranja i ljubitelje fudbala u celokupnom Pčinjskom okrugu.

 

Rivali su dva puta u poslednjih godinu dana odmerlil snage. Prethodne sezone, u istoj fazi takmičenja, Zvezda je upisala ubedljivu pobedu (5:0), a trijumf protiv Vranjanaca je ostvaren i ovog leta, rezultatom 3:0 na superligaškoj premijeri.

Nema sumnje da će gostovanje čete Vladana Milojevića izazvati veliku pažnju i pune tribine stadiona „Jumko“, i to u trinaestom gradu ne računajući Beograd, u koji je Kup Srbije odveo Crvenu zvezdu.

 

Od sezone 2006/2007, odnosno od osamostaljenja Srbije, klub iz Ljutice Bogdana gostovao je u okviru Kupa u 12 gradova, ne računajući gradske duele, pa će Vranje nastaviti niz koji čine Zubin Potok, Novi Sad, Niš, Čelarevo, Užice, Novi Pazar, Kraljevo, Lučani, Kula, Bačka Topola, Čačak i Šabac.