XS
SM
MD
LG

Rukomet se posle 20 godina vratio u Gajdobru!

Kako izgleda kada se rukomet vrati na velika vrata? Kao da nikad nije ni odlazio.

Upravo to se desilo u Gajdobri posle 20 godina, a otvaranjem nove sportske hale, stekli su se svi uslovi za to. U mestu koje je iznedrilo čak 37 uspešnih reprezentativaca, konačno je došlo vreme za neke nove klince, a nova rukometna era počela je 7. oktobra 2018. godine. Rukomet se vratio u Gajdobru.

Ponovo osnovani RK Hercegovac odigrao je prvu utakmicu u Trećoj ligi Sever protiv Titela i to na domaćem terenu. Pred oko 1000 ljubitelja rukometa, u prazničnoj atmosferi, domaća ekipa je savladala goste iz Titela ubedljivim rezultatom 31:17. Igrači Hercegovca su istrčali na teren u majicama na kojima se našao lik Anđelka Kašikovića Kaleta, istaknutog profesora i trenera, koji je zaštitni znak Gajdobre kada je sport u pitanju.

Prilikom otvaranja hale, Rukometni savez Vojvodine je pred punim tribinama obećao da će učiniti sve da se klub ponovo osnuje, a svojim ličnim neuspehom smatraće neosnivanje kluba. Nekoliko dana posle toga, generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna i bivši predsednik RSS Velimir Marjanović su počeli pregovore o osnivanju kluba sa Ristom Dangubićem i Spasom Komadom. Veliki zaljubljenici u sport, Dangubić i Komad pokazali su veliku inicijativu i dali veliki doprinos osnivanju kluba. Za predsednika RK Hercegovac izabran je prvi reprezentativac iz ovog mesta, Spasoje Janjić, a mesto šefa stručnog štaba zauzeo je selektor pionirske reprezentacije Srbije Aleksandar Savić, dokazani stručnjak za mlađe kategorije. Svoj doprinos ponovnom osnivanju kluba dao je i bivši reprezentativac Rajko Prodanović.

Prostora za napredak i te kako ima, ali prvi i najvažniji korak je napravljen. Iz Rukometnog saveza Vojvodine su stigli oprema i rekviziti, kako za klub, tako i za halu sa velikom željom da se na rukometnim terenima ponovo pojave novi reprezentativci. U okviru RK Hercegovac pokrenuta je i besplatna škola rukometa, tako da svi zainteresovani dečaci i devojčice, uzrasta od prvog do osmog razreda, mogu da uživaju u ovom sportu ponedeljkom, sredom i petkom od 19h. Rukometni savez Vojvodine će, sledeći ovaj primer, težiti da formira klubove i u drugim sredinama u kojima je rukomet bio prvi sport, a danas je iz nekih razloga zaboravljen.

Na otvaranju RK Hercegovac je pobedio ekipu Titela 31:17 što uliva poverenje ovim mladim momcima da mogu da napadnu odmah rang više!

Foto: RSV

Foto: RSV

Foto: RSV

Foto: RSV


Beočin 1959 23 : 49 Ruma
Hajduk 29 : 38 Titel
ŽSK 1955 23 : 21 Srbobran
Hercegovac 47 : 26 Srem SM
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 Hercegovac 7 6 0 1 12
2 ŽSK 1955 7 6 0 1 12
3 Srbobran 7 5 0 2 10
4 Titel 7 4 0 3 8
5 Hajduk 7 3 0 4 6
6 Ruma 7 3 0 4 6
7 Srem SM 7 1 0 6 2
8 Beočin 1959 7 0 0 7 0