Igokea slavila kod Cibone, Adamović heroj

Košarkaši Igokee savladali su Cibonu u drugom kolu ABA lige u Zagrebu, rezultatom 86-84.

Cibona je dobro otvorila susret i u prvim minutama imala je minimalnu rezultatsku prednost. Kasnije su se ekipe smjenjivale u vodstvu. I jedni i drugi su imali svoje momente. Ipak, prvi period dobija Cibona rezultatom 23-21. U drugom periodu Igokea je zaigrala bolje. Došli su do preokreta i trojkom Zubčića poveli su 33-27. Iako su većim dijelom drugog perioda vodili, gosti nisu uspjeli sačuvati prednost do odmra. Cibona je odigrala sjajno završnicu prvog poluvremena i na odmor je otišla sa vodstvom 50-49.

Cibona je igrala sjajno u trećem periodu. Sjajnom igrom u odbrani i raznovrsnim napadom, došli su i do dvocifrene prednosti. U završnici trećeg perioda Igokea se pribrala i prišla je na pet poena zaostatka. Cibona je ljubomorno čuvala prednost u poslednjem periodu ali Igokea nije odustajala. Uspjeli su doći do 80-80 i ušlo se u neizvješnu završnicu. Tomislav Zubčić pogodio je dva bacanja za vodstvo Igokee ali mu je na isti način uzvratio Markota. Adamović je pogodio za novo vodstvo Igokee ali je Marić pogodio za 84-84. Tada je uslijedio i trenutak odluke. Na sedam sekundi do kraja, Filip Adamović pogađa dvojku ispostaviće se za pobjedu svog tima. Imala je Cibona napad, Marić šutirao trojku za pobjedu ali je promašio i Igokea je došla do velike pobjede.

Igokeu je do pobjede Zubčić sa 24 poena dok je Lešić dodao 19 poena i 15 skokova. Bilinovac je predvodio domaće sa 17 poena.

Igokea u narednom kolu dočekuje Budućnost.

Foto: Igokea Republika Srpska