XS
SM
MD
LG

Brodarac odneo ceo plen

Nakon dosta teške utakmice, naših neiskorištenih prilika u prvom periodu igre, Brodarac je došao do celog plena nakon gužve u našem šesnaestercu i gola koji je postigao Uroš Lukić. OFK Beograd - FK Bodarac 0-1 (0-0).

Ofkovci su imali solidno izdanje u prvom poluvremenu, ali više nego izgledne šanse su ostale neiskorištene! Navijači OFK Beograda su se "hvatali za glavu" u neverici kada su videli šta su naši mladići uspeli da promaše. U tom periodu igre nam je poništen i jedan pogodak za koji su arbitri signalizirali ofsajd poziciju. Nije se dao ni gost pa su u nekoliko navrata lako dolazili do našeg kaznenog prostora, probijali su nas pre svega po našem desnom boku.

U nastavku igre naša dosta lošija partija, a Brodarac je uspeo da stvori nekoliko stopostotnih šansi, ali su njegovi igrači, ili bili neprecizni, ili je u duelima "jedan na jedan" kao pobednik izlazio naš mladi čuvar mreže, Simonović. Ipak, tim sa Starog Sajmišta je uspeo da nekako ugura loptu u našu mrežu u 53. minutu što je bilo dovoljno za pobedu.

Suzdržavamo se iz kola u kolo da ne komentarišemo sudijske nepravde koje direktno utiču na pitanje pobednika utakmice pa tako na to nećemo ni sada trošiti previše reči. Povratnik u tim, Veličković je pokazao da dosta fali svojim saigračima i svojim ulaskom u 56. minutu je uneo živost u naš napad, u jednom kontranapadu oboren je u šesnaestercu Brodarca, ali po sidiji Rabrenoviću tu nije bilo ničeg spornog.

Na ovoj utakmici smo ponovo nastupili bez nekoliko standardnih igrača. U timu nije bilo Vraneša, Ignjatovića, Milića, Pavlovića, a već smo napisali da je "roviti" Veličković u igru ušao u drugom poluvremenu.

Šef stručnog štaba, Žarko Todorović nakon utakmice je izjavio sledeće: - "U dosta turbulentnom meču u kom smo imali dosta neiskorištenih šansi protivnik je došao do trijumfa nakon nekoliko brzih kontranapada. I na ovom meču smo imali dosta kadrovskih problema, težak raspored je bitno uticao na naš bodovni saldo, ali se ne predajemo i moji momci pružaju svoj maksimum. Loš odnos arbitara prema našoj ekipi je nastavljen, ali ne bih dalje trošio reči na sudijske odluke. Posebno bih se zahvalio navijačima koji razumeju mladost našeg tima i daju nam veliku podršku. I ovog puta su naše igrače ispratili aplauzom, dali im svoje savete, iako znamo koliko im, kao i nama, porazi teško padaju."  

Bilo kako bilo stanje na tabeli i rezultatska forma nas nikako ne može činiti srećnima. Sa osam mečeva sakupili smo tek sedam bodova. Verna Plava Unija je i pored serije loših rezultata na kraju meča dala podršku našem mladom timu i trenerima i ispratila ih aplauzom. Poručili su im da od njih traže da daju svoj maksimum za dres koji brane, da budu koncentrisaniji u završnici, a rezultati moraju doći.

U narednom meču gostujemo ekipi Crvene Zvezde iz Malog Mokrog Luga. Utakmica je na programu u nedelju od 14:30h.

 


Radnički (NB) 1 : 2 Lokomotiva
Prva Iskra 1 : 1 GSP Polet Dorćol
Stepojevac Vaga 1 : 3 Zvezdara
BASK 1 : 2 Crvena Zvezda
OFK Beograd 0 : 1 Brodarac
Jedinstvo 1 : 1 Kolubara
IMT 1 : 0 BSK Borča
Grafičar 6 : 2 Radnički (O)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Grafičar 8 6 2 0 20
2 Kolubara 8 6 2 0 20
3 IMT 8 6 0 2 18
4 Brodarac 8 4 3 1 15
5 Zvezdara 8 5 0 3 15
6 Crvena Zvezda 8 4 1 3 13
7 Radnički (O) 8 3 2 3 11
8 BSK Borča 8 3 1 4 10
9 Lokomotiva 8 3 1 4 10
10 Jedinstvo 8 3 1 4 10
11 Radnički (NB) 8 2 3 3 9
12 GSP Polet Dorćol 8 2 3 3 9
13 Prva Iskra 8 2 2 4 8
14 OFK Beograd 8 2 1 5 7
15 Stepojevac Vaga 8 0 4 4 4
16 BASK 8 0 0 8 0