XS
SM
MD
LG

Uspešna provera Srbije, pali Velšani

Ragbi 13 reprezentacija Srbije savladala je amatersku selekciju Velsa 22:20 (14:14) u prijateljskoj utakmici koja je igrana na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima. Selekcija Vels Dragonsa nalazi se na turneji po Srbiji i meč je igran u sklopu priprema najboljih srpskih ragbista za start Evropskog šampionata B.

Meč u Jajincima ući će u istoriju kao prvi koji je jedna srpska seniorska selekcija uspela da dobije protiv nekog tima iz Velike Britanije. U avgustu na Evropskom šampionatu za igrače do 19 godina u Beogradu, Srbija je savladala Irsku i tako su mlađe kategorije probile led.

Međutim, bilo je potrebno dosta truda i jedna inspirativna utakmica izabranika Breta Dejvidsona da zabeleže na psihološkom planu veoma bitnu pobedu. Srbija je branilac titule u Evropskom šampionatu B i svakako jedan od favorita za plasman u drugu fazu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj.

Pre startnog meča sa Rusijom 13. oktobra u Moskvi, naše ragbiste očekuju još dva pripremna duela za vikend. U subotu će B selekcija Srbije igrati takođe protiv Velšana na terenu Nastavnog centra u Makišu, dok će u istom terminu (14.00) dan kasnije najbolja reprezentacija ugostiti Francusku.

Tim mečom će biti obeležno 65 godina od dolaska ragbija 13 na ove prostore, a istovremeno će se ovom utakmicom ragbisti obeju reprezentacija pridružiti proslavi 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu, gde su Srbija i Francuska bili veliki saveznici.