XS
SM
MD
LG

Vojvodić: Igrali sa trećom formacijom

 

Fudbaleri Borca savladali su sinoć, u derbiju osmog kola Prve lige Republike Srpske, ekipu Sloge iz Gornjeg Crnjelova rezultatom 2:0 i tako se po prvi put u tekućoj sezoni našli na liderskoj poziciji, sa jednim bodom više od sinoćnjeg rivala. Šef stručnog štaba crveno-plavih Darko Vojvodić rekao je na konferenciji za novinare, održanoj odmah nakon meča, da je pobjeda njegovih izabranika sasvim zaslužena.

– Zasluženo smo pobijedili i stigli do željenog prvog mjesta. Bili smo bolji tokom cijele utakmice koja je kvalitetom, mogu slobodno da kažem, iznad ovog ranga takmičenja – rekao je Vojvodić na početku svog obraćanja.

Nije prvi trener našeg tima bio saglasan sa konstatacijom gostujućeg trenera Dragana Mićića da je “crveni karton pokazan Dušanu Ristiću detalj koji je odlučio pobjednika”.

– Ne bih se složio sa tim jer je Borac upravo crvenim kartonom najviše pogođen pred ovu utakmicu (Delimir Bajić isključen prošle srijede u Modriči, op.a.). Na nama, na našim utakmicama, nije palo nijedno službeno lice, dok na mečevima našeg rivala jesu već dva u dosadašnjem toku sezone. Isto tako, treba da se zna da smo u meč sa Slogom ušli bez četiri igrača: nismo mogli da računamo na našeg možda i najboljeg igrača Žeravicu, nije bilo Bajića, Trkulje i Popovića, tako da nam je ovo, reći ću tako, ne druga, nego treća formacija – nastavio je Vojvodić.

Borac će opet na teren u srijedu: u borbi za četvrtfinale Kupa BiH snage će odmjeriti sa bijeljinskim Radnikom, koji nakon 12 premijerligaških kola zauzima sedmo mjesto sa 14 bodova, a za prvenstveni trijumf ne zna u posljednja četiri kola.

– Radnik je izvanredna ekipa, mora se to reći. Bili su bolji od Sarajeva iako su poraženi u toj posljednjoj utakmici. Bijeljinci jesu favoriti, ali mi se nećemo predati – zaključio je Vojvodić.