XS
SM
MD
LG

Trajković: Ne bi bilo zasluženo da smo pobijedili

Košarkaši Igokee poraženi su u prvom kolu ABA lige od Mege u neizvjestnoj završnici. Trener Igokee, Nenad Trajković, svjestan je grešaka u igri ali i propuštene šanse u ovom susretu.

“Čestitam Megi na zasluženoj pobjedi, oni su kontrolisali utakmicu svo vrijeme. U prvom poluvremenu smo im dozvolili da igraju kako žele. U prvom poluvremenu smo loše igrali odbranu, a kada smo počeli da igramo u ovoj fazi imali smo i mnogo bolji napad. U napadu nismo iskoristitli naše igrače kako smo trenirali. Nismo se snašli na njihovo preuzimanje, htjeli smo da damo koš iz reketa, ali nismo u tome uspijevali. Oni su odlično igrali na odbranu. Ulaskom Ilića na kraju smo dobili energiju.U toku utakmice smo napravili mali broj prekršaja, ali i pored toga smo bili u prilici da pobijedimo. Međutim, mislim da ne bi bilo zasluženo da pobijedimo utakmicu u kojoj je Mega cijelo vrijeme imala kontrolu'', rekao je poslije meča Trajković.

Bio je Trajković svjestan svih taktičkih nedostataka njegove ekipe na današnjoj utakmici kao i loše igre pojedinaca.

“Vidjeli ste da je Sava bio neraspoložen za šut. Nije imao ni 20 odsto šut iz igre. Zubčić je svoj šut pokušao da dobije, neke lopte su i ušle. Mi igramo na način da očekujemo mnogo situacija, gdje centar izlazi van i šutira što večeras nije išlo. Ispod koša smo puno promašili, kada jednostavno sa takvim procentom pokušaš da dobiješ utakmicu, onda je to nemoguće. Mi smo se potrudili da dobijemo, ali to je praktično bilo nemoguće. Ono što je nedopustivo jeste mali broj faulova, u prvom poluvremenu imali smo samo osam. Igrači nisu shvatili da kada te igrač obiđe možeš da napraviš faul. Jednostavno, izgleda da oni nemaju takvu naviku i moraćemo raditi na tome kako bi shvatili da je faul taktički potez”, dodao je Trajković.

Foto: ABA liga