XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Inđija - Zemun 0:2

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 800. Sudija: Miloš Milanović iz Beograda, pomoćnici: Oliver Petrović i Jovan Grujić iz Niša i četvrti sudija: Đorđe Maksimović iz Inđije. Delegat: Stanislav Karasi iz Beograda. Strelci: Cvetković 6' i Romanovskij 34' - Zemun.

Inđija: Stanivuković (K), Vuković, Vraštanović, Bjeličić, Mitić, Zerafa (Stoiljković (62'), Zajić, Banjac, Stojanović (Ivančević 21')(Kiković 77') , Mirosavljević, Bađi. Trener: Srđan Blagojević.

Zemun: Šćekić, Milutinović, Cvetković, Bošnjak, Bašanović, Luković (K)(Azemović 63'), Tošeski, Kukuličić, Romanovskij, Vukadinović (Podunavac 55'), Somaeb (Maksimović 45'). Trener: Miloš Kruščić.

Pred dobro popunjenim tribinama Gradskog stadiona u Inđiji je odigrana utakmica 1/16.finala Kupa Srbije.

Domaćin, prvoligaški sastav Inđije je ugostio najbliži superilgaški klub Zemun. Dva tima koja su nastupila u poprilično kombinovanim sastavima. Inđija posebno jer je u timu koji je istrčao na teren od maksimalnih 11 igrača, praktično isti broj je povremeno do sada dobijao priliku da bude starter.

U takvim okolnostima gost se u prvom poluvremenu bolje snašao, kaznio dve greške zadnje linije domaćina za dva gola i na kraju pobedu. Prvo je već u 6.minutu mreža iza Stanivukovića bila načeta. Posle izvedenog kornera, pa stative u gužvi se najbolje snašao Cvetković i lagano iz peterca plasirao loptu u nebranjenu mrežu.

Drugi gol je pao u 34.minutu. Gotovo preslikana pozicija u kaznenom prostoru domaćina. Ovog puta je Romanovskij bio taj koji je loptu poslao u mrežu domaćina.

Pre tog drugog gola Inđija je imala dve prilike za gol, ali je šut Vraštanovića na maestralan način odbranio Šćekić u 25', da bi minut kasnije posle izvedenog kornera za korak bio kratak Ivančević da loptu sprovede u mrežu. Sjajan je bio Zjajić u 27' posle lepog prodora je šutirao iskosa sa desne strane napada, ali je golman odlično reagovao, a odbitak Mitić šalje preko gola. Inđija je rano morala da posegne za izmenom jer se u 20' povredio Stojanović, koji je obnovio povredu iz pripremnog perioda.

U drugom poluvremenu sve se svodilo na pokušaje igrača da sa distance ugroze rivalskog golmana, a najbliži golu su bili domaćini u 76' preko Stoiljkovića i Mitić dva minuta kasnije. Kod gostiju najviše se oprobavao Podunavac i Kukuličić, ali je Stanivuković pokazao da se na njega može u narednim mečevima računati.