XS
SM
MD
LG

Pl: Fantazi analiza šestog kola

Iza nas je šesto kolo engleske Premijer lige. Kolo je bilo izuzetno zanimljivo i sa dosta golova a red je i da se osvrnemo na kolo iz Fantazi ugla.

MOJA EKIPA

Ja sam pred ovo kolo aktivirao ''Wild Card''. Kažu da je prvo kolo poslije WC loše. Međutim, ako je to istina, ja bih mogao imati sjajna kola u nastavku sezone. Sada sam imao 67 bodova i napredovao sam za više od 500 hiljada mjesta. Kada sam pravio WC odlučio sam se za varijantu da imam i tri igrača na klupi koja će sigurno igrati. Nekada će me to iznervirati jer ću ostaviti mnogo bodova na klupi ali sada mi se isplatilo jer je Jedlin ušaio sa klupe i donio mi pet vrijednih bodova.

Odbrana je bila sjajna. Bodove nije donio samo golman ali Mekarti je išao na Liverpul i nije bilo realno tu da napravi nešto. On je adut za nastavak sezone. Alonso je odigrao napadački najgori meč u sezoni ali je imao CS i donio je šest bodova. Van Bisaka opet sjajan. Opet CS i tri boda bonusa. Bio mi je u timu Pereira i srećom nije igrao pa je sa klupe ušao Jedlin sa pomenutih pet bodova.

Vezni red je bio najlošiji dio tima. Samo je Medison donio bodove. Ponovo je dao gol i donio bod bonusa. Azar, Mane i Frejzer nisu uradili ništa. Kockao sam se i stavio Frejzera u prvi tim a Mouru ostavio na klupi i kocka se isplatila jer ni Moura nije uradio ništa. 

Napad je bio sjajan. Svi su donijeli bodove. Aguero je dao gol ali je opet rano izašao a propustio je i još jednu sjajnu šansu. Mitrović je dao gol i dobio dva boda bonusa. Takođe, lako je mogao imati još koji gol jer je pogodio i prečku i generalno je imao najviše pokušaja u ovom kolu. Lakazet mi je bio kapiten a donio je koliko i Mitar jer je imao gol i dva boda bonusa.

PREDLOŽENI IGRAČI

Ponovo su prijedlozi bili dobri. Delf je očekivano igrao umjesto Mendija i donio je šest bodova. Vijeto je bio dobar protiv Votforda. Imao je asistenciju, dobio dva boda bonusa te je donio sedam bodova. King jedini od prijedloga nije donio bodove. Takođe, rekao sam da su ludački potezi da se kapitenska traka da Vardiju ili Medisonu ali da se to može probati. Ko je poslušao, dobro je prošao jer je Vardi donio 11 a Medison osam bodova.

BITNE NAPOMENE

-Raul Himenez ponovo donio bodove. Špic koji košta 5,5 a u prošlom kolu dao je gol a sada je imao asistenciju. Jeste da ima i boljih tih jeftinih opcija ali definitivno je i Raul dobra opcija jer je standardan a Vulvsi uvijek imaju mnogo šansi.

-Arsenal je prvi put ove ezone sačuvao svoju mrežu. Takođe, Sokratis se u odbrani povrijedio i upitan je za naredni meč. U sledećem kolu igrao sa Votfordom pa bi Holding mogao biti dobra instant opcija ako Sokratis ne bude spreman. Kad smo kod Arsenala, treba napomenuti da se punim treninzima vratio i Kolašinac ali je moguće da neće igrati protiv Votforda nego tek u duelu sa Fulamom.

-Rijad Marez na prvih sedam utakmica u svim takmičenjima nije dao gol za Siti. Za vikend Kardifu dao dva, u kupu dao Oksfordu. Jeste pokazao da je u sjajnoj formi ali Pepe je Pep. 

-Lester prvi put ove sezone igrao sa Vardijem u špicu a iza su bili Gezal, Ihenačo i Medison.Ukoliko bi Ihenačo postao starter, i on bi onda bio sjajna jeftina opcija u napadu. No sa njim se ne treba zalijetati. 

To bi ukratko bilo to što se tiče neke analize kola.