XS
SM
MD
LG

Derbi na Zvezdari za kraj ligaškog dela

Regularni deo ragbi 13 sezone u Srbiji završava se u nedelju 23. septembra derbije Super Lige između Dorćola i Crvene zvezde na stadionu FK Mladi Proleter na Zvezdari (16.30). Rezultatski meč nema neku veliku važnost, ali susret dva za sada jedina šampiona u novijoj istoriji srpskog ragbija uvek ima dodatnu težinu.

Zvezda je neverovatnom serijom od 15 pobeda za redom u svim takmičenjima i bez poraza već ranije osigurala prvo mesto uoči plej-ofa. Sa druge strane, bivši prvak će u doigravanje sa trećeg mesta i poznato je da će rival u polufinalu biti Partizan.

 

 

Dorćolci nisu ni izbliza tako jaki kao u vremenu apsolutne dominacije u domaćim okvirima, međutim crveno-beli su se više puta opekli i uprkos favorizovanoj ulozi gubili su bitne utakmice. Isto tako, Zvezda je znala da iznenadi Dorćolce kada su se najmanje nadali, pa se očekuje zanimljiva utakmica, pogotovu što će domaćin na raspolaganju ponovo imati svog kapitena Dalibora Vukanovića.

- Atmosfera u klubi je fantastična, tri važne pobede u nizu su iza nas i to nam pojačava timski duh. Znamo šta treba ispraviti i na čemu treba raditi u sledećoj utakmici. Dorćol je uvek nezgodan protivnik, naročito zbog povratka kapitena reprezentacije i jednog od najboljih igrača u našoj ligi Dalibora Vukanovića sa pauze zbog povrede. Trebaće nam dosta discipline i fokusa da nastavimo niz pobeda od početka sezone – izjavio je kapiten aktuelnog prvaka Srbije Vladislav Dedić.

 

 

U poslednjim susretima Zvezda je ostvarivala ubedljive pobede, a Dorćolci od prošle sezone nisu uspeli da savladaju ni jednog od jačih domaćih rivala. Prošle nedelje zabeležen je poraz od Partizana – 54:18.

- Imamo veoma mlad tim, napravljena je jedna smena generacija i sada samo treba da budemo strpljivi dok ovi momci ne steknu preko potrebno iskustvo, Naravno, iskoristićemo svaku priliku da iznenadimo velikog rivala – rekao je kapiten Vukanović koji se vraća na teren taman pred važne utakmice reprezentacije Srbije u Evropskom šampionatu B.

Nakon nedeljne utakmice na Zvezdari, sledi pauza reprezentativna pauza, a potom se završava klupska sezona utakmicama plej-ofa Super Lige Srbije i Balkan Super Lige.