XS
SM
MD
LG

Pres konferencija pred ABA Super Kup

U četvrtak kreće ABA Super Kup. Drugo izdanje ovog takmičenja održaće se u Laktašima. U četvrtak se sastaju Mornar i Partizan te Igokea i Budućnost. U susret tim duelima, danas je održana i pres konferencija.

Prije obraćanja trenera, javnosti se obratio generalni menadžer Igokee, Igor Dodik.

''Zadovoljstvo mi je da u ime KK Igokea svima poželim dobrodošlicu. Mornar nam je zadao domaći zadatak i nadam se da ćemo ispnuti očekivanja. Ovo je veliki spektakl koji nas očekuje u naredna četiri dana i zaista mi je drago da u Republici Srpskoj u opštini Laktaši u Banjaluci, imamo jedan ovakav događadj. Želim se zahvaliti svima koji su pomogli u organizaciji. Uradili smo veliki posao i nadam se da smo ispnuli očekivanja. Pozivam sve da u naredna četiri dana dođu u dvoranu jer će biti dosta dobrih utakmica. Svi timovi su se pojačali i očekuje nas sigurno dosta dobrih mečeva. Svim učesnicima želim sve najbolje i da pobijedi najbolji a ja se nadam da će to biti Igokea'', rekao je na početku konferencije Igor Dodik.

Potom je uslijedilo obraćanje trenera. Prvi su se medijima obratili treneri Mornara i Partizana, Mihailo Pavićević i Nenad Čanak.

''Dosta ekipa se traži i nisu još formirale svoj sastav a jedna od tih ekipa smo i mi. Prvi zajednički trening imaćemo tek poslije ovog turnira jer smo na turnir došli nekompletni. Neke igrače smo doveli da vidimo njihove stvarne mogućnosti. Neki su nas uvjerili da su dobri a neki i nisu. Neki igrači su bili sa reprezentacijama i bili su odsutni. Međutim, nema kukanja i opravdanja. Svi klubovi su manje više u istoj poziciji. Na nama je da radimo ono za šta smo plaćeni i da što prije ličimo na tim a trenutno smo daleko od toga'', rekao je trener Mornara, Mihailo Pavićević.

''Partizan dolazi u Laktaše poslije jedne rezultatski traumatične turneje u Španiji, koja je dijelom bila takva i radi odsustva igrača. Ni ovde nismo kopletni jer smo lišeni usluga kapitena Veličkovića, Si nije tu a Gegić je juče odradio trening nakon povratka iz reprezentacije. Ima i još nekih sitnih povreda pa ćemo na dan utakmice znati kakva je kadrovska situacija. Što se tiče Partizana, ekipa je u stvaranju. Dovedena su dva stranca, koja nemaju iskustvo igranja u Evropi. Iako situacija nije sjajna, siguran sam da će ekipa biti sve bolja i bolja kako vrijeme bude prolazilo'', istakao je trener Partizana, Nenad Čanak.

Domaćoj publici najzanimljiviji duel četvrtfinala biće susret Igokee i Budućnosti. Na trenutna stanja u svojim klubovima pred ovaj duel su se osvrnuli i treneri ekipa.

''Mi smo napravili veliki pomak u formiranju tima za ovu sezonu. Tri igrača su tu iz prošlogodišnje ekipe, dva mlađa igrača iz naše škole košarke a svi ostali su novi igrači. S obzirom kako smo formirali tim, imamo ambiciju da se u ABA ligi borimo za što bolji rezultat. Smatram da uz roster koji smo sklopili, trebali bi igrati zanimljivu košarku i ndam se da ćemo biti bolji nego prošle sezone kako u prvenstvu BiH, tako i u ABA ligi. Pripreme smo odradili na pravi način i imali smo priliku da uvidimo da li možemo računati na neke igrače. Smatrali smo da nam fale dva igrača kako bi mogli da proširimo roster i ta dva igrača su stigla praktično juče. Ovaj roster je možda i najbolji od formiranja kluba i želimo da imamo zavidnu ulogu u regionu. Trudićemo se sutra, bez obzira na sve okolnosti, da pružimo kao domaćini otpor ekipi Budućnosti, koja je imala sjajne rezultate prošle sezone. Budućnost je napravila jak tim da se oproba na pravi način i u ABA ligi i u Evroligi i da pokuša napraviti velike rezultate. Oni su u malon problemu jer su prekjuče došli iz Italije pa su putovali do Laktaša. Imali su i oni odsutne igrače radi reprezentacija. U istoj smo situaciji ali smatram da ćemo i mi i oni sutra dati svoj maksimum'', poručio je strateg domaćina turnira, Nenad Trajković.

''Bili smo prepolovljeni radi reprezentacija. Nismo uigrani i prvi put ćemo biti zajedno tek nakon Laktaša. Imamo isti problem kao i ostali ali to je tako. Mi nismo završili sa sastavljanjem tima. Vidjećemo i ovde u Laktašima šta nam konkretno fali. Jasno je da je razlika u kvalitetu između ABA lige i Evrolige a s obzirom na raspored i ritam, vidjećemo kako će to ići. Cilj nam je da iz Laktaša odemo zdravi a to je bio prioritet i u poslednje dvije ipo sedmice. Nadam se da ćemo taj period početka sezone iskoristiti da se dignemo na jedan viši nivo. Prošle godine smo radili dosta i to nije tajna ali ove sezone to nećemo moći raditi radi većeg broja mečeva, pogotovo u oktobru i decembru. Kad smo već tu, probaćemo da igramo najbolje što možemo na ABA Super Kupu. Utakmice neće biti maksimalno takmičarske jer ekipe nisu kompletne a ni uigrane. Sam turnir je takav da se u kratkom periodu igra dosta mečeva a sve to treba da posluži da se sezona što bolje otvori'', reako je strateg Budućnosti, Aleksandar Džikić.

Foto: Youtube/ABA liga