XS
SM
MD
LG

Laslo Đere prvi na megdanu

Pres centar nove sportske dvorane u Kraljevu bio je tesan da primi sve koji su želeli da prisustvuju žrebu za baraž meč tenisera Srbije i Indije. Kraljevo će drugi put u svojoj sportskoj istoriji ugostiti Dejvis kup reprezentaciju Srbije i po mišljenju prvog čoveka grada biće kao i uvek odlična domaćin.

Te 2015. godine kada su naši najbolji teniseri prvi put bili u Kraljevu u legendarnom meču sa Hrvatskom, rekli smo da to nije naš poslednji susret sa njima. Želeli smo da ugostimo selektora Zimonjića i naše momke i u meču sa Indijom, učinili smo napor da ovaj meč bude baš u Kraljevu. Mislim da smo organizaciono učinili sve što je do nas da dobijemo najviše ocene, igračima oba nacionalna tima želimo da se lepo osećaju kraj Ibra i naravno verujemo u pobedu Srbije. Verujem da će dvorana biti puna – naglasio je dr. Predrag Terzić gradonačelnik Kraljeva.

Sve je spremno za baraž - detalj sa žrebanja za Dejvis kup meč Srbija-Indija

Pre samog čina žreba novinarima se obratio i predsednik ITF Dejvid Hegerti naglasivši značaj samog takmičenja.

Dejvis kup je renomirano takmičenje, ovog vikenda 34 selecije igraju pred preko 50 raznih televizija koje su otkupile prava prenosa. Veoma sam zadovoljan boravkom u Srbiji i Kraljevu, mislim dam je duel Srbije i Indije jedan od šlagera, jer su obe zemlje mnogo dale svetskom tenisu i Dejvis kupu. Očekujem dobru atmosferu, dobru posetu u dvorani i veliku borbu. Poželeo bih rivalima mogo uspeha ovog vikenda – zaključio je Hegerti.

U petak od 14 časova na teren će prvi izaći Laslo Đere i Ramkumar Ramanatan, dok će posle njih svoj meč odigrati Dušan Lajović i Pradžneš Gunesvaran. U subotu će od 15 časova biti odigran meč dublova,a za Srbiju će igrati Nikola Milojević i Danilo Petrović, a za rivale će imati Rohana Bopanu i Srirama Balađija. U nedelju od 13 časova igraju Dušan Lajović i Ramkumar Ramanatan, dok će kompletan susret završiti duel Lasla Đerea i Pradžneša Gunesvarana.

Odgovara mi šljaka, spreman sam i učiniću sve što je do mene da osvojim poen za Srbiju. Protivnika ne poznajem, ali verujem u sebe i svoje mogućnosti. Očekujem pune tribine, navijanje koje nam mnogo znači i mislim da ćemo pobediti Indiju – naglasio je Laslo Đere.

"Orlovi" spremni za let preko Indije - Dejvis kup reprezentacija Srbije

Istog razmišljanja je prvi reket našeg tima Dušan Lajović.

Ne poznajem indijske igrače, za mog prvog rivala znam samo da je levoruk, ali spremićemo se dobro. Moram da naglasim da smo odlično trenirali, forma je dobra i uz podršku sa tribina pobeda neće izostati – bio je jasan Lajović.

Srpski teniseri su puni hvale za Kraljevo, gostoprimistvo i uslove. Grad na Ibru još jednom pokazuje da je najbolji domaći teren srpskih sportista.

Ovde smo primljeni na najbolji mogući način, ljudi su susretljivi, sve čine da nam ugode. Veliku zahvalnost dugujem gradu Kraljevu, gradonačelniku Terziću, njegovim saradnicima, načelniku Okruga Simoviću, jer su učinili mnogo da organizacija utakmice bude na najvišem nivou. Format Dejvis kupa će naredne godine biti promenjen, ali ako se ikada bude uakzala šansa, doći ćemo u grad na Ibru ponovo – napomenuo je Dušan Orlandić, direktor TSS.

Baraž meč tenisera Srbije i Indije na programu je od sutra do nedelje i još jednom se pozivaju navijači da budu vetar u leđa našim sportistima. U ovom slučaju, teniska Dejvis kup reprezntacija je tu podršku apsolutno zaslužila.

DEBITANT DANILO PETROVIĆ

Selektor Srbije Nenad Zimonjić je istakao odličan rad svih igrača, dobru atmosferu, ali i poželeo dobrodošlicu Danilu Petroviću koji debituje u Dejvis kupu.

Mnogo sam srećan što sam deo ovog tima. O tome sam sanjao. Jako su me svi lepo primili, ovde sam da učim, a ima i od koga. Za razliku od saigrača i našeg selektora, ja poznajem indijske igrače tako da ću pomoći u izboru taktike. Što se dubla tiče, sa Nikolom Milojevićem sam igrao nekoliko mečeva, za razliku od Indijaca koji sigurno u ovom sastavu nisu igrali toliko. Ne osećam pritisak i maksimalno sam motivisan – opušteno i sa osmehom je govorio Dača Petrović.

PODRŠKA NOVAKA ĐOKOVIĆA

Novinari su pitali Nenada Zimonjića da li se čuo sa Novakom Đokovićem i da li je naš najbolji teniser pružio podršku Dejvis kup timu?

Nole je uvek uz nas. Da, čuli smo se, bio je video razgovor, ali je veza bila slabija. Podržao je ove momke i znam da će biti uz nas. Isto važi za Viktora, Janka i Filipa koji sada nisu mogli da budu u Kraljevu, ali uvek su deo tima i maksimalno podržavaju reprezentaciju. Svima nam mnogo znači njihova podrška – naglasio je Nenad Zimonjić.