XS
SM
MD
LG

Piroćanci pobedili Kruševljane golom novajlije Miloševića!

Interesantna fudbalska predstava pod Bagdalom. Novi prvoligaš sa novim trenerom, Goranom Lazarevićem, bivšim šefom Stručnog štaba pirotskog Radničkog, ušao je u završnicu prvog dela Kupa Srbije sa velikim ambicijama da nastavi takmičenje. Domaći su počeli bolje, imali terensku inicijativu, ali su Piroćanci  znali ne samo da se odbrane već i da ugrožavaju gol domaćih.

U 12. minutu Milosavljević je pravovremeno poslao loptu iza leđa odbrane gostiju, utrčao je Vesić u prazan prostor i kada se očekivao mat, loše je zahvatio loptu i poslao je na tribine.  Kruševljani su  lepo  kombinovali  u 30. minutu, Andrejić je proigrao Valijanta, golman Stamenković je već bio savladan, ali posle šuta tamnoputog napadača, sa gol – linije loptu je izbacio Marković.

U nastavku domaći su zaigrali još ofanzivnije. U 63. minutu imali prvu dobru šansu za vođstvo.  Najpre je blokiran  šut Andrejića, a  zatim  posle kornera Milisavića i najviši u skoku bio je kapiten Gašić. Uspeo je krajnjim naporom golman Stamenković da izbaci loptu. Usledio je korner sa druge strane, odoleli su Piroćanci.

Posle udarca iz ugla, krenuo je  kontranapad pirotskog tima. Izašao je Milošević sam pred golmana Stojanovića i rutinski pogodio. Da li je napadač gostiju bio u nedozvoljenoj poziciji, ostala je dilema, kasnio je pomoćni sudija Marjanović podno zapadne tribine, ostala je spuštena zastavica…

Do kraja,  domaći su krenuli krajnjim naporom da izjednače. Gol je “visio u vazduhu”! Najbliži izjednačenju su bili Jovanović u 72. i Valijant u 74. minutu.

U poslednjim trenucima utakmice i Savić se našao u situaciji da obezbedi bar igru na “penal – ruletu”, međutim,  Stefan Marković, igrač utakmice, je na najbolji način komandovao odbranom Radničkog.

Predkolo Kupa Srbije: Trajal - Radnički (Pirot)  0:1 (0:0)

TRAJAL: Stojanović 6, Milosavljević 6 , Petrović 6, Gašić 6, Savić 6, Kruševac 6 (Liščvić -), Vesić 6 (Jovanović 6), Milošević 6, Valijant 6, Stepanović 6 (Milisavljević 6), Andrejić 6.

RADNIČKI: Stemenković 6, Vučetić 6, Ćirković 6, Marković 7, Petrov 6, Milošević 6,5 (B.Mančić -), Spasić 6, Dojkić 6, Tomović 6 (N.Mančić -), Ristov 6, Jovanović 6 (Tolić -).

Igrač utakmice: Stefan  Marković ( Radnički Pirot). Strelac: Milošević u 64.  Gradski stadion. Gledalaca: 500. Sudija: Borko Mijailović (Jagodina) 7. Pomoćnici: Aleksandar Marjanović (Despotovac), Boško Božović (Pirot). Žuti kartoni: Gašić, Andrejić (Trajal), Jovanović, N.Mančić (Radnički).

 

Izveštaj S.M. Kruševac