XS
SM
MD
LG

Novak srećan, Delpotro ponosan

Novak Đoković je u velikom stilu osvojio US open, treći put u karijeri, došao do 14. Grend slema u karijeri. 

Vratio se u svetski vrh, pokazao kakav je as i kakav karakter ima...

"Za moje uspehe u posljednje vreme zaslužni su moja porodica, prijatelji, ljudi koji su uz mene. Imao sam operaciju, povrede, a uvijek sam se trudio da izvučem najbolje iz sebe. Uspio sam, došao sam na ovo mesto. Čestitke Huanu, mom prijatelju, što je uspeo da bude jači od svih problema i što je pokazao kakav je igrač i kakav je čovek", kazao je Đoković.

On se po broju najvećih titula izjednačio sa Pitom Samprasom.

"On je moj idol, on to zna. Nadam se da ćemo se uskoro videti".

Đoković je pohvalio navijače, iako je tokom meča imao primedbi na njihovo ponašanje.

"Bilo je kao na fudbalu, bilo je uzbudljivo. Navijanje na sve strane, ali nikada se nije prešla granica", kazao je Đoković.

Huan Martin del Potro u suzama je dočekao ceremoniju proglašenja. Pre devet godina je na ovom mestu osvojio prvi i jedini Slem, od tada se borio sa povredama, padao i vraćao se do najveće scene...

Osećao je da ima šansu da ponovo osvoji Njujork, ali ispriječio se Đoković.

"Nije lako pričati u ovom trenutku. Srećan sam što sam igrao u finalu protiv mog prijatelja, jednog od onih koje volim da gledam kako osvajaju titule. Čestitke Novaku", rekao je sjajni Argentinac.

"Bio sam ovde pre devet godina, imao sam mnogo problema sa povredama, svi znaju kroz šta sam prolazio i ponosan sam što sam ovde, što igram tenis... Ponosan sam i što predstavljam Argentinu, veliko hvala svim ljudima koji su uz mene", rekao je Delpo.

FOTO: REUTERS