XS
SM
MD
LG

PL: Osvrt na četvrto kolo iz Fantazi ugla

Iza nas je četvrto kolo Premijer lige. To je ujedno bilo i poslednje kolo prije reprezentativne pauze. Pošto je kolo gotovo, red je da se osvrnemo na dešavanja u proteklom kolu iz Fantazi ugla.

MOJA EKIPA

Ovo kolo za mene nije bilo loše. Osvojio sam 65 bodova, što je faktički 61 bod jer sam išao -4. Napredovao sam za oko 900 hiljada mjesta ali sam ispucao i jedan čip. Dao sam Agueru tripl kapitena i mogu slobodno reći da sam ostao razočaran. Imao je asistenciju i bod bonusa ali to je premalo. Ulazio je u šanse ali nije nastavio golgetersku seriju protiv Njukasla. 

Odbrana je bila solidna. Pikford je primio gol ali dobio je bod na odbrane. Mendi i Robertson su imali po asistenciju te su donijeli po pet bodova. Van Bisaka razočarenje. Em su primili dva gola em je on dobio žuti pa je donio nula bodova. Ali opet, ne može se mnogo tu kukati jer vrijedi 4,1 milion.

Vezni red je donio dosta bodova. Mane je postigao gol a dobio je i tri poena bonusa. Lukaš Moura je debitovao u mom timu asistencijom i od njega dosta očekujem u nastavku sezone. Kao što sam i rekao u najavi kola, Pedro je počeo sa klupe meč. Ipak, uspio je dati gol brzo po ulasku u igru i sa njim sam zadovoljan. Neveš je dobio bod za CS ali to je bilo to. Gifi opet razočarao i pitanje je da li će u narednom kolu biti u mom timu. Nisu imali teške mečeve a od sedam golova što su dali, on je upisao samo jednu asistenciju.

Napad je donio bodove ali ponavljam da je tripl definitivno promašen. Malo je samo asistencija kad pucate jedan bitan čip ali valjda me to neće mnogo koštati. Ono što me raduje jeste pogodak Obamejanga. Isplatilo se konačno čekanje i siguran sam da može mnogo sad kada je konačno dao gol. Na klupi niko nije donio bodove pa sa te strane i ne žalim mnogo.

PREDLOŽENI IGRAČI

Svi predloženi igrači, mnogo su razočarali. Predložio sam odbranu Palasa, posebno Bisaku i Van Anholta ali oni nisu donijeli ništa. Volkot je takođe bio prijedlog ali nije donio ništa a još se i povrijedio u 59. minuti. Načo Monreal je bio ofanzivan ali je donio na kraju nula bodova, radi dva primljena gola i radi žutog kartona.

NEKE NAPOMENE

-Lasels i Rafa se poirili i kapiten Njukasla je igrao protiv Sitija. Nakon Arsenala u narednom kolu, imaju nešto lakši raspored i zato bi lasels mogao biti sjajna opcija u nastavku sezone.

-Sterling se povrijedio i propustiće mečeve reprezentacije Engleske. Ipak, povreda nije ozbiljnije prirode i trebao bi biti spreman za naredni meč.

-Kaldvert Luin bi mogao biti ključan igrač u narednom kolu. Ričarlison suspendovan, Volkot povrijeđen a igraju sa Vest Hemom. Nije skup a miže da se isplati bar kao instant opcija.

-Mitrović nastavio sa svojom serijom pogodaka i sada je najbolji strijelac lige. Lično i dalje smatram da ne treba biti opcija, pogotovo nakon reprezentacija, gdje će se mnogo istrošiti. Seri bi mogao biti sjajna opcija. Jeftin veznjak koji izvodi prekide i koji će imati dosta asistencija. Možda je čak postao bolja opcija od Neveša.

-Iako je Pogba promašio penal, Murinjo je izjavio da će Pogba i dalje izvoditi penale ako on to sam želi.

To je otprilike to. Sada slijedi odmor za sve fantazere mada mnogi i ne vole pauze jer imaju previše vremena za razmišljanje šta i kako a kada se previše razmišlja, obično ne bude dobro što se Fantazija tiče.