XS
SM
MD
LG

Počinje EHF kup - Luksemburžani u Čairu: "Pokazaćemo šta znamo"

U životu se mnogo duže čeka na novu šansu, nego u sportu. Koliko je teško bilo oporaviti se za ovih svega nekoliko dana posle šokantno ubedljivog poraza od Vojvodine, toliko će rukometašima Železničara prijati da tako brzo polažu popravni ispit. Već je više puta naglašeno koliko je „paklen“ raspored za Nišlije na startu sezone. Drugu u seriji od pet utakmica u razmaku od svega 15 dana, izabranici Veselina Vujovića igraju u subotu protiv Kaerjenga iz Luksemburga, u sklopu prvog kola kvalifikacija za EHF kup.

  • Veličina sporta je upravo u tome što veoma brzo imate šansu da popravite utisak, podignete samopouzdanje, atmosferu i nama je ta prilika u subotu. Moram da kažem da smo se propisno obrukali u prvoj utakmici SEHA lige, ali ovo je sasvim drugo takmičenje, drugi pristup. Bez obzira na to što smo suočeni sa ogromnim brojem kadrovskih problema, ako ne budemo pokazali svoje pravo lice i budemo doveli prolazak u sledeće kolo u pitanje, to je već ozbiljan problem. Ja znam da smo malo razočarali publiku, ali ako se navijači razočaraju u svoj omiljeni klub posle samo jedne utakmice, šta treba da radimo mi treneri i igrači? Znate li koliko je pred nama utakmica do kraja sezone? Nije to nikad kako počne, nego kako se završi-istakao je Vujović u najavi sutrašnje utakmice.

Foto: RK Železničar

Ekipu iz Luksemburga odlikuje pre svega izuzetno visok prosek godina. Imaju čak sedmoricu igrača starijih od 30 godina, a sa 38 prednjači Makedonac Vladimir Temelkov. Među čak sedmoricom stranaca nalaze se i dvojica srpskih rukometaša, levi bek Zoran Radojević, nekadašnji član kragujevačkog Radničkog i subotičke Fidelinke, kao i pivot Milašin Trivić, koga se naša publika seća iz vremena kada je nosio dres Kolubare.

  • -To je jedan sastav koji je jako dobro ukomponovan. Nekoliko stranaca im daje dodatni kvalitet, taj Temelkov je bio reprezentativac Makedonije u vreme kada sam ja tamo radio. Naš Radojević je na levom beku, Francuz Rahim na srednjem... Oni su ozbiljan sastav za tamošnje prilike, ali ja se nadam da mi igramo bolji rukomet, da imamo bolji sastav i da ćemo proći dalje. Što se njihovog iskustva tiče, pretpostavljam da u Luksemburg odu da igraju igrači na zalasku karijere, koji tamo možda istovremeno rade i treniraju i to nije sasvim profesionalan odnos. Ali ne treba zanemariti kvalitete tih igrača. Ukoliko se ne shvate ozbiljno, mogu da naprave puno problema. Kao što su ih i napravili nekim našim ekipama, kada su bivali uspešniji u prethodnom periodu. Ja se nadam da im to ovog puta neće poći za rukom-podseća Vujović na situaciju od pre dve sezone, kada je Kaerleng izbacio Vojvodinu u istoj ovoj fazi takmičenja, s tim da su oba meča tada igrača u Bašaražu.

Kadrovska situacija u domaćem timu je izuzetno nepovoljna. Na pređašnju povredu Predraga Vejina, nadovezala se i povreda golmana Danila Mihaljevića, ali i izostanak nekolicine igrača zbog administrativnih problema.

  • -Svedeni smo na jednog golmana i to je ogroman problem koji imamo. Videćemo šta ćemo na poziciji desnog beka, čekajući oporavak Vejina, moguće je da ćemo probati i sa dešnjakom. Tu je i taj problem administrativne prirode, ali čak i ovakvi, desetkovani, mi smo bolji od ekipe iz Luksemburga-ističe aktuelni selektor reprezentacije Slovenije.

Utakmica Železničar-Kaerjeng igra se u subotu od 18.30 časova, a ulaz u halu Čair je slobodan. Meč će suditi češki arbitri Milan Hajek i Karel Mačo. Revanš je na programu 9. septembra u Luksemburgu, a ekipu koja prođe dalje u narednom kolu čeka Ahiles Boholt iz Belgije.


18 .kolo SEHA Liga
Izviđač 28 : 31 Vardar
Steaua 24 : 31 Železničar 1949
Nexe 26 : 29 Meshkov Brest
Metalurg 39 : 20 Vojvodina
PPD Zagreb 28 : 29 Tatran Prešov
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vardar 18 14 0 4 42
2 PPD Zagreb 18 13 0 5 39
3 Nexe 18 13 0 5 39
4 Meshkov Brest 18 13 0 5 39
5 Tatran Prešov 18 12 0 6 36
6 Vojvodina 18 7 1 10 22
7 Steaua 18 6 0 12 18
8 Železničar 1949 18 5 1 12 16
9 Metalurg 18 4 1 13 13
10 Izviđač 18 1 1 16 4