XS
SM
MD
LG

Po prvi put srpkinja osvojila teniski turnir u SC "Karović"

Opština Vrnjačka Banja bila je i ove godine generalni pokrovitelj šestog po redu fjučrs Međunarodnog teniskog turnira ‚‚Vrnjačka Banja open 2018'', koji je odigran na terenima SC ‚‚Karović''.

Teniski savez Srbije finansijski je pomogao održavanje ovog turnira na kome je učestvovalo 55 igračica iz 16 država sa tri kontinenta.

Prvi nosilac turnira bila je Ruskinja Amina Anshba 354 igračica na WTA listi. Supervizor turnira bio je Vuk Nikolić, dok je poslednja tri dana njegovu ulogu po prvi put obavljao Stefan Čukić.

Učesnice su izrazile zadovoljstvo stanjem na terenima, osobljem kluba, smeštajem i ponudom Vrnjačke Banje.

U ulozi trenera na turniru je bila i trener FED reprezentacije Srbije Tatjana Ječmenica. Sestre Joelle Lillz i Sophie Steur iz Nemačke pobedilie su u dublu par Ana Mkhorkina iz Rusije i Miriana Tona iz Italije rezultatom 2:0 u setovima 6:2 i 6:3. U finalu singla igrale su Amina Anshba iz Rusije i srpkinja Draginja Vuković, pobedila je Draginja sa 6:2 i 6:4 a ovaj meč je sudila Kristina Vučenov Maletaški.

Napominjem da je po prvi put od kada se organizuje ovaj Međunarodni turnir pobedila srpkinja. U Teniskom klubu ‚‚AS-NS'' trenutno rade sa Teniskim savezom Srbije na popularizaciji ovog sporta.

Prema rečima predsednika TS Srbije Mirka Petrovića učiniće se napori da se na ovim prelepim terenima organizuju turniri na kojima će učestvovati prvih 100 rangiranih igračica na WTA listi. Ovaj turnir pratio je veliki broj meštana Novog Sela, Vrnjačke Banje i njihovih gostiju, kaže Nela Spasojević direktor ovog Međunarodnog ženskog teniskog turnira.

Završen 6. Međunarodni ženski teniski turnir na terenima SC Karović