XS
SM
MD
LG

Na "Čairu" po pola plena

Došao je Napredak na gostovanje u Niš po bod, po rečima trenera Kosanovića uoči ove utakmice, uspeo u tome, i malo je nedostajalo da u Kruševac ode ceo plen. Šest golova, dva jedanaesterca i isključenje Cakija Stojanovića su obeležili ovaj 54. susret starih sportskih rivala.

Na samom početku utakmice, gostujući igrači su uspevali da umrtve igru i onemugće brze napade Radničkog po bokovima, ne pokazajući nikakve ambicije u napadu. Domaći fudbaleri su imali posed, više od igre, ali pokušaj sa distance Drinčića u 8. minutu bilo je premalo za vođstvo. Imao je Radnički više od igre, igralo se na polovini Napretka, ali su retko dolazili u gol šanse.

Ipak do vođstva su prvo došli gosti. Jednu povratnu loptu u 29. minutu je na ivici kaznenog prostora primio Vukanović, odlično šutirao, a golman Ristić je kratko odbio do Bahe koji poslao loptu iza njegovih leđa.

U 44. minutu izjadnačenje. Stanisavljević, Grbić i Haskić su izigrali odbranu Napretka i kada se očekivala realizacija Haskića, Boranijašević ga je srušio, a sudija Čolović pokazao na belu tačku. Siguran realizator je bio Stanisavljević pa se ovim rezultzatom otišlo na poluvreme.

Nakon dosuđenog penala trener Napretka, Milorad Kosanović, je napustio teren, a sudija mu nije dozvolio da se na svoje mesto vrati u drugom delu meča, pa je njegov pomoćnik predvodio tim u nastavku utakmice.


Drugo poluvreme je počelo otvorenije sa obe strane, i u 48. minutu je Aksentijevićev centaršut umalo završio na mesti gde se spajaju prečka i stativa gola golmana Petrovića.

Uzvratili su gosti preko Boranijaševića, koji se stuštio u kazneni prostor Nišlija, odlično šutirao, a golman Nišlija, Borivoje Ristić još bolje odbranio, odbivši loptu u korner.

U 57. minutu je Nikodijević odlično šutirao, ali je i golman Kruševljana odlično reagovao.

U jeku napada Nišlija u 71. minutu, sevnula je kontra gostiju, Vulić je poslao loptu u šesnaesterac iza odbrane Radničkog, Aksentijević nije reagovao već je “reklamirao” ofsajd, a Vukanović bio neumoljiv i precizan, 2:1 za goste.

Samo dva minuta kasnije, tandem napadača “Čarapana” Vukanović i Ndiaje su mogle da stave tačku na ovu utakmicu. Najpre je Vukanoviću, u pokušaju da ga lobuje, šut odbranio golman Ristić, a odbitak nije iskoristio Ndiaje koji je traljavo šutirao do Nikole Stankovića koji je sa gol linije izbacio loptu u polje.

U 75. minutu ponovo sudija Čolović upire prstom na “belu tačku” ispred golmana Kruševljana, a ovog puta je ispred gola srušen Aleksandar Jovanović. Haskić je ukazanu priliku pretvorio u gol i dao nadu domaćim navijačima da Radnički može do potpunog preokreta.

Ono što su domaći navijači priželjkivali se desilo u 80. minutu. Nakon kornera i intervencije kruševačkih odbrambenih fudbalera, lopta je došla do Drinčića koji je vratio na peterac gostiju. U nastaloj gužvi pred golom Kruševljana najbolje se snašao Pankov i Radnički je vodio sa 3:2.

Međutim tri minuta kasnije, domaći fudbaleri ostaju sa igračem manje u polju. Saši Stojanoviću je posle jednog neopreznog starta, na sredini terena, glavni arbitar ovog susreta pokazao crveni karton i put u svlačionicu. Na osnovu svega, do tada, viđenog na terenu bilo je jasno da će domaći fudbaleri, teškom mukom stečeno vođstvo uspeti da sačuvaju do kraja utakmice.

U 86. minutu se ponovo Ndiaje našao iza linije odbrane Radničkog i u padu plasirao loptu u mrežu nemoćnog Borivoja Ristića i postavio konačan rezultat utakmice.

Radnički je ovim osvojenim bodom zadržao drugu poziciju na tabeli, a u sledećem kolu će gostovati na Banovom brdu gde ih dočekati domaći Čukarički.


RADNIČKI NIŠ – NAPREDAK 3:3 (1:1)

Stadion “Čair” Niš
Gledalaca oko 2000
Sudije: Dragan Čolović, Dejan Potočan, Svetozar Živin.
Strelci: - 0:1 u 29. Baha, - 1:1 u 44. Stanisavljević (iz penala), - 1:2 u 71. Vukanović, - 2:2 u 75. Haskić (iz penala), - 3:2 u 80. Pankov, - 3:2 u 86. Ndiaje.
Žuti kartoni: Noma (Radnički), Baha, Veškovac, Ostojić (Napredak).
Crveni karton: Stojanović (Radnički).

RADNIČKI NIŠ: Ristić, Aksentijević, Crnomarković, Pankov, Stanković, Drinčić, Noma, Grbić (od 46. Stojanović), Stanisavljević (od 64. Aleksandar Jovanović), Ranđelović (od 55. Nikodijević), Haskić.

NAPREDAK: Nikola Petrović, Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Nemanja Petrović, Kostić, Ndiaje, Vulić, Baha (od 84 Ivanović), Vukanović (od 77. Alivodić), Zec (od 84. Rušević).



Dinamo 1 : 0 Zemun
Rad 1 : 1 Mladost
Mačva 1 : 3 Partizan
OFK Bačka 1 : 0 Radnik
Proleter 0 : 1 Vojvodina
Crvena zvezda 2 : 1 Čukarički
Radnički (N) 3 : 3 Napredak
Voždovac 0 : 0 Spartak ŽK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 6 6 0 0 18
2 Radnički (N) 6 4 1 1 13
3 Partizan 6 4 1 1 13
4 Mladost 6 3 3 0 12
5 Čukarički 6 3 2 1 11
6 Vojvodina 6 2 3 1 9
7 OFK Bačka 6 2 2 2 8
8 Proleter 6 2 1 3 7
9 Voždovac 6 2 1 3 7
10 Rad 6 2 1 3 7
11 Mačva 6 2 1 3 7
12 Napredak 6 1 3 2 6
13 Radnik 6 2 0 4 6
14 Spartak ŽK 6 1 1 4 4
15 Dinamo 6 1 0 5 3
16 Zemun 6 0 2 4 2