XS
SM
MD
LG

Radnički bez prave igre i završnice, Trstenik se branio i sa deset igrača i ostvario cilj!

Posle ovakvih utakmica, još na startu, dilema uvek postoji. Da li  odmah, posle ovako slabe  igre  pirotskog tima glasno saopštiti utiske , ili sačekati ,  sve nadajući se da danas  posebno "nije išlo"!

Ovaj meč imao je "dve priče"!

Jednu  (ni)su ispričali domaći fudbaleri koji, iako su igrali ,,viktpriju,, pred golom Trsteničana, nisu uspeli da ne samo zatresu mrežu, već su stihijskim , ponekada očajničkim naporima, pokušavali  da postognu taj gol koji se čekao sve vreme.

Ovu drugu ,,priču,, ispričali su nam Trsteničani. Jeste, od njih osim očajničke defanzive ništa drugo nismo videli, jeste da se radi o timu prosečnih vrednosti, ali, kada se ovakav tim ,,zabarikadira,, i  sve č-ini da ostane neporažen, onda zaista čovek ima nedoumicu  kako da komentariše. Možda onako, kako su oni smislili. Idemo da ,,parkiramo,, autobuse, u teren ubacimo ,,predsednika, ekonoma i sekretara,, lekara nisu imali i da ,,ginemo,, I jesu tako ,,igrali,, ali, cilj opravdava sredstvo. Nisu izgubili! 

Ono što se očekivalo videlo se od starta utakmice. Trstenik se orijentisao na odbranu gola, postavio dva bloka i retko prelazio centar.

Domaćima terenska inicijativa u prvom delu nije donela rezultat. Igralo se bez prave završnice. 4. minut Tolić centrira, Dojkić šutira glavom kraj gola 8. minut Novajlija, Radičević , “bonus” sa 2o metara snažno je šutirao preko gola. 10. minut igra se pred golom gostiju  koji još uvek nisu čestito prešli centar. 13. minut Najbolja akcija, u tri poteza. N.Mančić na 16 metara dodaje Milinkoviću, ovaj ubacuje na 10 metara gde B.Mančić u padu glavom šutira kraj gola. 23. minut B.Mančić  centrira , utrčava Vlajković i sa 6 metara iskosa šutira u golmana.  25.minut Domaći nadmoćniji, gosti prekršajima zaustavljaju njihove akcije. Jalovi napadi Piroćanaca, mnogo grešaka u završnici. 30. minut Akcija dva štopera. Marković centrira, Dojkić ponovo najbolji u skoku, ali šutira preko gola. 35. minut Golman domaćih Stamenković još uvek nije imao loptu u rukama. Nijedan udarac na njegov gol. 44. minut Najbolja šansa u prvom delu. Radičević je poslao loptu Spasiću po levoj strani, on je centrirao , na petercu se našao N.Mančić i iz neposredne blizine šutirao preko gola. Bilo je teže promašiti.

50. minut Trener Kuzmanović odlučio se za dve izmene na početku drugog dela. Ušli su “Žordi” Jovanović i “Pele” Ivković. 60. minut Domaći su napali Trsteničane i stvorili nekoliko izglednih prilika. 62. Stefan Marković sa 5 metara glavom povratna niko od domaćih nije iskoristio priliku. 64. minut Gužva pred golom. Prilika za Spasića, Ivkovića, Jovanovića ali gosti sa gol linije izbacuju loptu. 66. minut Ristov u prodoru. Srušen je, sudija nije svirao prekršaj.Rasprava domaćih sa njim.Vlajković dobija žuti karton. 71. minut Jovanović  šutira sa 18 metara lopta pogadja nekog od desetak Trsteničana. 73. minut Gosti koriste svaku priliku  da zadržavaju vreme, simuliraju. Sudija to dozvoljava. Sve veća nervoza u redovima Piroćanaca. Igra na jedan gol. 75. minut Bučukarević, kao mnogi igrači gostiju grubo je srušio Ivkovića. Dobio je drugi žuti, crveni karton. 77. minut Poslednja izmena. Davor Petrov menja Radičevića. 80. minut Spasić šutira glavom, pogadja prečku. Prava opsada gola gostiju. 83. minut  Petrov pšutira sa 18 metara, golman iz ugla šalje loptu u korner. Koji po redu!! 85. minut Jovanović centrira,  lopta ,,šeta,, ispred gola, kasne Vlajković i Spasić da je ubace u mrežu 87. minutu Ponovo Petrov , snažan udarac sa 14 metara, ponovo golman iz ugla ,,vadi,, loptu i šalje u korner. 90. minut kako tokom meča, tako i na kraju! Centaršut sa desne strane,  Spasić sa 3 metra pokušava levom nogom i šalje loptu van gola.

 I konačno kraj!

Odlučili smo, ipak, da sačekamo! Ovo danas bilo je uz mnogo napora, lopta nije išla kako treba, nosioci igre  nisu ,,nosili ,,igru,  pred golom nije bilo  igrača koji može, ume,  da pogodi mrežu. Radnički i nominalno  igra bez centrarfora  što je , verujemo, retkost čak i u najnižim ligama. Mladi Milinković još nije stasao za veća dela!

Do kraja prelaznog roka ima još nekoliko dana. Ukoliko ,,neko,, u Radničkom ne ,,lupi pesnicom o sto,, i zapita – ko hoće i ko može neka igra, a potom da zadatak, takodje ,,nekome,, da pod hitno pronadje još najmanje tri igrača, ne ,,miriše,, na dobro!  Bonuse naravno, ali i po jednog igrača u odbrani, sredini terena i  razume se  centarfora. Kažu, čeka se Aca Stojković. Čovek je još na Islandu. A do tada? Da ne bude ovako kao danas !

Srpska liga Istok 1.kolo: Radnički – Trstenik 0:0

Radnički: Stamenković -, Vlajković 5, Marković 6, Dojkić 6, B.Mančić 6, Tolić 6, N.Mančić 5 (Jovanović 6), Milinković 5  ( Ivković 6), Ristov 6, Radičevic 5  ( Petrov) , Spasić 5 

 Igrač utakmice Marko Kostić golman Trstenika.


Temnić 1924 2 : 0 SFS Borac
Dunav 0 : 1 Jagodina Tabane
Moravac Orion 3 : 2 Rtanj
Radnički (P) 0 : 0 Trstenik PPT
Budućnost 3 : 2 OFK Sinđelić
Jedinstvo (P) 2 : 0 Radan
Pukovac 1 : 3 Jedinstvo (B)
GFK Dubočica 0 : 1 Radnički (S)
Zaplanjac 2 : 1 Car Konstantin
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo (B) 1 1 0 0 3
2 Temnić 1924 1 1 0 0 3
3 Jedinstvo (P) 1 1 0 0 3
4 Moravac Orion 1 1 0 0 3
5 Budućnost 1 1 0 0 3
6 Zaplanjac 1 1 0 0 3
7 Jagodina Tabane 1 1 0 0 3
8 Radnički (S) 1 1 0 0 3
9 Radnički (P) 1 0 1 0 1
10 Trstenik PPT 1 0 1 0 1
11 OFK Sinđelić 1 0 0 1 0
12 Rtanj 1 0 0 1 0
13 Car Konstantin 1 0 0 1 0
14 GFK Dubočica 1 0 0 1 0
15 Dunav 1 0 0 1 0
16 Pukovac 1 0 0 1 0
17 Radan 1 0 0 1 0
18 SFS Borac 1 0 0 1 0