XS
SM
MD
LG

"Orlići" posle plasmana u TOP 8: Veliki uspeh!

Kadetska reprezentacija Srbije ostvarila je plasman na Svetsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Makedoniji. "Orlići" su se plasirali u TOP 8 na EP u Hrvatskoj, gde ih čekaju dueli sa Francuskom u utorak (18.30) i Danskom u sredu (18.30).

Foto: RSS

- Dobro je, ima dobrih i loših stvari, ali važno je da imamo šta da popravimo. Bilo je uspona i padova, ali plasman u TOP 8 je velika stvar. Možemo da polufinala. Hrvatska je izuzetno kvalitetna reprezentacija. U glavama nam je Francuska - kaže jedan od najboljih pojedinaca u srpskom timu, golman Nikola Ćirović, koji na pohvale na svoj račun odgovara:

- Očekivao sam to, to je moj nivo.

Saša Radosavljević ispunio je sa svojim izabranicima zacrtano - plasman u glavnu fazu takmičenja.

- Ono što smo planirali, to smo realizovali. Mogu biti zadovoljan. TOP 8 je bio naš osnovni cilj od trenutka kada smo se okupili. S obzirom na probleme koje je imala ova selekcija, da su druge selekcije imale više okupljanja, već smo napravili dobar rezultat. Probaćemo da odigramo što bolje protiv Francuza i Danaca. Momci će biti spremni. Povređeno Ćaćića zameniće Aleksa Živković, sa kojim ćemo pokušati da zadržimo visok nivo odbrane. Ostali imaju sitnije povrede, koje ne utiču na igru u ovom trenutku. Hrvatska i Nemačka odskaču po kvalitetu. Nas je sam ishod duela Izraela i Portugala poremetio pred start duela sa domaćinom. Nismo ušli u meč kako smo želeli, prethodno shvativši da smo izborili plasmanom pobedom Portugalaca. To su mladi momci i to je donekle razumljivo. Danas je dan pauze, trening oporavka je oporavljen, a sada je domaćin organizovao i izlet. Od večeras nam je fokus na Francuzima.