XS
SM
MD
LG

Srbija na Irsku u završnici EP

Omladinska ragbi 13 reprezentacija Srbije igraće protiv Irske za pet mesto na Evropskom prvenstvu za igrače do 19 godina starosti koje se igra u Beogradu. Duel na stadionu Nastavnog centra u Makišu u subotu 11. avgusta biće deo završnog dana takmičenja na šampionatu kada će biti poznat i novi prvak Starog kontinenta u ovoj starosnoj kategoriji.

Irska - Italija

Priliku da igra protiv Srbije u tzv. B finalu EP, Irska je dobila pošto je možda i teže nego što se očekivalo savladala Italiju sa 30:10 (18:4). Prethodno je na startu drugog dana takmičenja Srbija pobedila Ukrajinu 54:26 (22:6).

Engleska - Vels

Za titulu u subotu ponovo će se boriti Engleska i Francuska, selekcije koje su i pre 12 godina igrale finale prvog EP za omladince. Priliku da se revanširaju Francuzima za poraz 2006. na njihovom terenu, Englezi su dobili savladavši Vels u polufinalu sa 44:4. Na drugoj strani, Francuzi su u drugom polufinali bili bolji od Škotske 38:6 (18:6).

Francuska - Škotska

Za subotu su tako zakazani sledeći mečevi: Italija – Ukrajina (meč za 7. mesto), Srbija – Irska (meč za 3. mesto), Škotska – Vels (meč za 3. meste) i finale Engleska – Francuska.