XS
SM
MD
LG

Treća nedelja priprema Zeleno-belih

Fudbalski klub Inđija se nalazi u pripremnoj fazi fudbalera pred nastup u Prvoj ligi Srbije. Tri nedelje rada je iza ovog kluba. U tom periodu su odrađeni brojni treninzi, ali su odigrane i dve trening utakmice. Obe sa budućim rivalima u prvenstvenim duelima. Dva meča dva poraza (TSC 0:2 i Bežanija 0:1).

U prvom bar na oko sve je izgledalo mnogo bolje od rezultata, u drugom slika se promenila. Svoje viđenje je tim povodom dao šef stručnog štaba FK Inđija, Srđan Blagojević.

Srđan Blagojević, šef stručnog štaba FK Inđija, foto: Anđelko Belić

"Tri nedelje od početka priprema. Tačno smo na polovini rada. Imamo još tri nedelje do početka prvenstva i prve prvenstvene utakmice protiv Borca. Kao rezime ovog prvog dela može da ide zaključak da je evidentno posle svega što se izdešavalo u prelaznom roku, da smo na samom početku formiranje jedne, mogu da kažem nove ekipe. Od igrača koji su bili u predhodnoj sezoni, od njih 23 samo njih 8 je ostalo u FK Inđija. Mi smo u fazi da ponovo gradimo, da ponovo se upoznajemo sa nekim stvarima, da intezivno radimo u prelaznom roku nebili nadomestili odlazak, pogotovo standardnih igrača. I kao zaključak se nameće da je apsolutno potrebno imati vreme, potrebno je i strpljenje, potrebna je velika posvećenost, potrebno je poverenje međusobno i višestrano da postoji. Potrebna je podrška na svakom nivou i ja se nadam, po jest nesumljam da će do početka prvenstva to izgledati onako kako očekujemo da bi trebalo da izgleda kada je ovaj tim Inđije u pitanju".

O utakmicama koje su do sada odigrali u pripremnom periodu i razlici u igri u tim duelima, Blagojević ističe:

"Dosta smo probali na tim utakmicama. Bilo je igrača na probi, bilo je i nekih rotacija unutar ekipe. Mi smo na primer protiv Bežanije počeli utakmicu sa samo dva igrača standardna iz prošle sezone, sa Prekovićem i Stoiljkovićem i Cigerom koji je povremeno igrao. Ostalo su sve bile novajlije, što ide u prilog onome što sam malo pre rekao o izazovu i težini posla koji je ispred nas. Mi smo snimali obe utakmice i u Topoli i u Pazovi protiv Bežanije. Napravili smo analizu obe utakmice. Mogu da kažem da smo u Topoli delovali kvalitetnije. Ni protiv Bežanije nije to bilo toliko loše. Nije bilo ni tako dobro. Ono što ohrabruje, da imamo zaključak da imamo veliki prostor za napredak. Da ima puno situacija koje bi trebalo kvalitetnije da rešavamo i koje ćemo rešavati sigurno kvalitetnije kako vreme bude proticalo i trenažni proces. Od sledeće utakmice, već sutra protiv Bečeja, mi ćemo polako početi već da tragamo za nekom ekipom koja bi trebala da se iskristališe do tog prvog kola. Očekujem da ekipa Inđije u narednom periodu ima dugu klupu sobzirom da to iziskuje i naporno prvenstvo koje je ispred nas. Očekujem da igrači koje smo doveli nadomeste odlazak onih koji su bili standardni u prošloj sezoni. Oni to svojim kvalitetom i svojim ranijim učinkom u predhodnim klubovima to i obećavaju".

Pre par dana je ozvaničen dolazak novih devet igrača, međutim u međuvremenu je otišao kapiten tima Vujasin i treći golman Knežević. Kakva je sada tu "potražnja" igrača na tržištu što se tiče Inđije ?

"Jako turbulentan prelazni rok. Opet sve ispočetka, da se vratim na početak razgovora. Neplanirano nas je napustio Vujasin, koji je izrazio želju da se oproba u drugoj sredini i da pokuša da neutrališe to neko zasićenje koje je imao u ovoj sredini. Mi mu želimo u svakom slučaju sve najbolje i izražavamo žaljenje što nije više sa nama. Šta da radimo, tako je kako je. Bojan Knežević je takođe izrazio želju da napusti klub, to jest da ode u klub u kojem bi imao više prilike da brani. Takođe mu se zahvaljujemo na svemu što je pružio do sada u FK Inđija i želimo mu sve najbolje. Novi igrači, devet njih, koliko ste videli pre neki dan su stigli, treniraju sa nama. Među njima ima igrača sa superligaškim iskustvom, ima igrača koji imaju ozbiljan učinak u nekim ranijim sezonama, ali ima igrača koji su do pre dve godine igrali ozbiljne uloge u svojim klubovima i skrenuli pažnju na sebe, ali su se u minulih godinu dana negde izgubili. Tako da ćemo i tu imati zadatak, praktično da ih vratimo u neki epicentar dešavanja. Sve to iziskuje i vreme i strpljenje, ali nesumljam da ćemo uspeti da dođemo do onoga što želimo. Naravno opet se vraćam na ono što sam pričao svaki put i kada sam dolazio u Inđiju i naglašavao, prvenstvo nije trka na sto metara, ono je maraton. Biće tu uspona i padova naravno. Bitno je da mi znamo šta nam je cilj. Da znamo kako da dođemo do cilja i da se držimo toga. Da verujemo u to što radimo i očekujem da će to dati rezultat".

U toku dana još jedno pojačanje je stiglo u Inđiju. Radi se u Milijanu Iliću, levom beku. Ilić stiže iz Javora iz Ivanjice i pojačaće konkurenciju za sastav tima. Inđija treću utakmicu igra sutra u Bečeju protiv novog prvoligaša u gradu pokraj reke Tise.


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 1 : 1 Javor Matis
Zlatibor 1 : 0 Metalac
Sinđelić 1 : 3 OFK Žarkovo
Budućnost 0 : 3 TSC
Bežanija 1 : 0 Bečej 1918
Novi Pazar 1 : 0 Trajal
Radnički 1923 2 : 2 Teleoptik
Borac 0 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 30 20 8 2 68
2 Javor Matis 30 19 6 5 63
3 Inđija 30 17 6 7 57
4 Zlatibor 30 16 2 12 50
5 Radnički 1923 30 14 7 9 49
6 Metalac 30 13 9 8 48
7 Bežanija 30 14 3 13 45
8 Sinđelić 30 11 11 8 44
9 Trajal 30 12 5 13 41
10 OFK Žarkovo 30 11 8 11 41
11 Bečej 1918 30 10 6 14 36
12 Budućnost 30 8 9 13 33
13 Teleoptik 30 6 9 15 27
14 Borac 30 6 7 17 25
15 Sloboda 30 5 6 19 21
16 Novi Pazar 30 3 8 19 17