XS
SM
MD
LG

Sarajevo krenulo trijumfom

Fudbaleri Sarajeva savladali su u gostima ekipu Banantsa rezultatom 2:1 u prvom meču 1. pretkola Evropske lige. Bordo tim je do pobjede stigao boljim otvaranjem meča, koje je na kraju donijelo rezultat i trijumf ekipi Husrefa Musemića, koja je rano povela sa 2:0.

Musemić je iznenadio sa sastavom, a Joakima Adukora ponovo je stavio na mjesto stopera u paru sa Nihadom Mujakićem, dok je šansu od prve minute dobio i igrač koji je tek došao na Koševo Aladin Šišić, koji se na početku pokazao da bi mogao biti pravo pojačanje.

U šestoj minuti susreta domaća ekipa je mogla stići do prednosti kada je Peltier došao do kaznenog prostora Bordo tima, ali su ga Mujakić i Adukor zajedničkim snagama zaustavili.

Sarajevo je minutu kasnije prijetilo preko Šišića, ali slab udarac fudbalera Sarajeva odbranio je golman Banantsa.

Novu priliku Sarajevo je imalo u jedanaestoj minuti susreta sa velike udaljenosti visoko preko gola. Bordo tim je prije vodećeg pogotka imalo odličnu priliku preko Rahmanovića, ali Airapetjan zaustavlja njegov udarac.

Izabranici Husrefa Musemića stigli su do prednosti u 16. minuti susreta kada je Ahmetović glavom matirao protivničkog golmana nakon sjajno izvedene akcije i još boljeg centaršuta Hodžića.

Šok u redovima domaćih iskoristili su gostujući fudbaleri pet minuta kasnije kada je Halilović odlično šutirao sa velike udaljenosit i pogodio mrežu Banantsa.

Nakon drugog pogotka Sarajeva, Banants je krenuo ofanzivnije prema golu Sarajeva, a prvu priliku imali su u 25. minuti kada je Peltier šutirao preko gola gostiju. U 34. minuti Banants je stigao do pogotka. Ajvazajn je sjajno šutirao iz slobodnog udarca sa velike udaljenosti, Pavlović je loše reagova i lopta je završila iza njegovih leđa.

Jermenci su još jednom pogađali mrežu Sarajeva do kraja prvog dijela, ali je njihov pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Pred sami kraj prvog dijela Peltier je imao još jednu odličnu priliku, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 2:1 u korist Sarajeva.

Drugi dio susreta započeo je prilikom za Banants. Ajvazajan je još jednom sjajno šutirao iz slobodnog udarca, a lopta pogađa stativu i odlazi van granica terena. 

Banants je imao još jednu sjajnu priliku u 69. minuti susreta kada je Peltier šutirao, a njegov udarac odlično zaustavio Pavlović.

Sarajevo je preuzelo terensku inicijativu nakon prilike Banantsa, a do 82. minute nije bilo konkretnih prilika. U 84. minuti susreta Sarajevo je imalo priliku nakon kornera kada je Rahmanović atraktivno pokušao, ali nije dobro zahvatio loptu. 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. Sarajevo je zadržalo svoju prednost, a ritam utakmice je spao s obzirom na dosta teške uslove koji su vladali u Jerevanu. Bordo tim se u Sarajevo vraća sa prednošću od jednog gola razlike. 

Revanš susret između Banantsa i Sarajeva na rasporedu je za osam dana na stadionu Asim Ferhatović Hase u 20.15 sati.