XS
SM
MD
LG

Legende žive zauvek

Članovi porodice, veliki broj prijatelja, Kraljevčana i gostiju, oprostio se od Dušana Boškovića, legendarnog odbojkaša i trenera kraljevačke Ribnice. Status legende obezbedio je za života, jer je rodonačelnik kraljevačke odbojke koja je istinski brend grada na Ibru. Posle minute ćutanja, usledilo je i obraćanje predsednika Skupštine Odbojkaškog kluba Ribnica Mila Mitrovića.

Pretrpeli smo veliki gubitak i ništa više neće biti isto bez našeg Bola. Bio je uz odbojku i svoju Ribnicu do poslednje sekunde života, pratio treninge utakmice, nervirao se zbog ispadanja iz elite, savetovao, bio aktivniji od mnogih koji danas sedimo ovde. Izgradio je klub po kome se Kraljevo prepoznaje i naša dunost i obaveza je da sledimo njegov pravac, njegove ideje i da čuvamo ono što je Dušan Bošković dao za ovaj sport, naš klub i grad – drhtavim glasom naglasio je Mile Mitrović.

Obraćanje Milana Žarkovića na komemoraciji Dušanu Boškoviću

Od Dušana Boškovića su se oprostili njegovi bivši igrači, saradnici, ali ljudi iz drugih sportova koji su ga izuzetno cenili i voleli. U ime sportskog saveza grada Kraljeva prisutnima se obratio Milan Matijević.

Bole je živeo sa klubom u srcu, svoje Kraljevo je trajno ukrasio i zakitio odbojkaškim sportom. Živeo je sa vrlinama poštenog čoveka, kroz život hodao čista obraza i uzdigunuta čela, uživao je veliki ugled u regionalnim i nacionalnim odbojkaškim i sportskim organizacijama. Njegov lik ćemo trajno pamtiti,a za sve što je učinio za kraljevački sport, za kraljevačku odbojku neka mu je hvala – napomenuo je Milan Matijević.

Poslednji tajm aut - oproštaj prve šestorke Ribnice iz 1954. godine od svog kapitena

U velikoj sali gradske Skupštine bila su prisustna mnoga poznata imena odbojkaškog sporta, svi potekli iz radionice velikog Dušana Boškovića.

Učio si nas da budemo čvrsti, da koračamo uspravno, radimo najbolje što možemo. Bio si uz nas uvek, bodrio nas, očinski savetovao i sve to imalo je uticaja na naš dalji životni, ne samo odbojkaški put. Ostali smo bez oca, ali pamtićemo tvoje delo, tvoje reči i prenositi to generacijama koje dolaze – u emtovnom obraćanju je naglasio Milan Žarković bivši odbojkaš, trener, selektor, jedan od onih koje je oblikovao Dušan Bošković.

Dušan Bošković je sahranjen, po sopstvenoj želji, na groblju Kruševlje kod Zmajevačke škole u Ribnici.