XS
SM
MD
LG

Brazil - Meksiko

Fudbalska reprezentacija Brazila savladala je selekciju Meksika sa 2:0 i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva, a tu ih čeka bolji iz duela Belgija - Japan

 

Veliki derbi na Svetskom prvenstvu u Rusiji između Brazila i Meksika igraće se u osmini finala ovog takmičenja na stadionu u Samari. Italijan Đanluka Roki sudiće ovaj duel, a selektori su izabrali ove igrače za prvih 11:

Brazil (4-3-3): Alison - Fagner, Tijago Silva, Miranda, Filipe Luis - Kazemiro, Paulinjo - Vilijan, Kutinjo, Nejmar - Žezus.

Meksiko (4-3-2-1): Očoa - Alvarez, Ajala, Salsedo, Galjardo - Markez, Erera, Gvardado - Lozano, Vela - Čičarito.

Prvi šut u okvir gola imao je Nejmar, a Meksikanci su pružili jak otpor. Par Meksikanaca je ofabalo kosu u plavo, baš kao Rumuni na Mundijalu 1998. godine. Nejmar je nakon prodora po levoj strani šutirao, no Očoa je odbranio.Ubrzo je prvo Žezus, pa onda i Kutinjo šutirali ka golu protivnika, ali je Očoa ponovo odbranio. 

Lajun je na početku zamenio Markeza. Kutinjo je prvi pokušao u drugom poluvremenu, no bez uspeha. 

GOOOOOOOOOOL!!!! Nakon mnogo pokušaja Brazilci su savladali protivničkog golmana, a to je na asistenciju Viliana radio Nejmar.  Dos Santos je zamenio Alvareza.

 

Paulinjo je šutirao po sredini gola, Očoa je bio siguran.  Zatim je Himenez ušao umesto Čičarita, a Velin šut je odbranio Alison. Očoaje zatim spasio svoj gol nakon pokušaja Viliana. Lopta posle novog Nejmarovog pokušaja ide pored gola. Došlo je malo koškašanja između igrača, kada je Lajun stao na nogu Nejmaru. Fernandinjo je kasnije zamenio Paulinja, a pred kraj umesto Kutinja je ušao Firmino. Meksikanci su pokušavali da dođu do izjednačenja,

GOOOOOOOOOL!!!! Samo što je ušao u igru Firmino je iskoristio odbijenu loptu nakon Nejmarovog pokušaja i odvodi Brazil u četvrtfinale. 

 

Viliana je na kraju zamenio Markinjos.