XS
SM
MD
LG

Izvinjenje Nemaca!

Fudbalska reprezentacija Njemačke vratila se danas kući, poslije debakla i iznenađujuće eliminacije u prvoj fazi takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kome je branila titulu.

Stručni štab i fudbaleri sletjeli su popodne na aerodrom u Frankfurtu, gdje je kapiten, golman Manuel Nojer rekao novinarima da su igrači "ljuti na sebe" i da debakl "nema nikakve veze sa selektorom Joahimom Levom".

Njemačka je juče izgubila od Južne Koreje sa 0:2 i kao poslednjeplasirana ekipa Grupe F sa tri boda je završila takmičenje na Mundijalu.

Njemačka je tako postala četvrti branilac titule na pet posljednjih Mundijala koji je takmičenje završio u grupnoj fazi.

Fudbalski savez Njemačke saopštio je da će prve analize neuspjeha biti gotove naredne nedjelje, kada će se i razgovarati o budućnosti selektora. Levov ugovor ističe 2022. godine.

Njemačka reprezentacija se putem Tviter naloga izvinila svojim navijačima.

"Dragi navijači, razočarani smo zbog vas. Žao nam je što nijesmo igrali kao svjetski šampioni. Zbog toga smo zaslužili eliminaciju", navodi se.

Lev je rekao da su potrebne jasne promene i da sada mora da se razmotri kako da se sprovedu.

Njemački mediji bili su oštri prema svojoj reprezentaciji, koja se prvi put od 1938. godine nije plasirala u drugu fazu takmičenja na svjetskim prvenstvima.

"Naša eliminacija je potpuno zaslužena", naveo je list Bild i nazvao sramnim to što su branioci titule, koji su završili takmičenje poslije samo 10 dana, "svedeni na ruševinu i pepeo".

Na naslovnim stranama većine medija pisalo je "Ispali", dok je Štutgart Cajtung pisao o "istorijskom debaklu".

Bild je naveo da će se o Levovoj budućnosti znati više narednih dana, dok su drugi mediji naveli da bi njegov odlazak označio "novi početak".