XS
SM
MD
LG

Republika Srpska će i danas biti uz “Orlove”

Republika Srpska je na nogama. Banjaluka i svi veći gradovi: Prijedor, Doboj, Bijeljina, Brčko, Istočno Sarajevo, Trebinje, Gradiška, Novi Grad, Foča, Zvornik, Derventa, Modriča, Brod… spremaju se za podršku Orlovima selektora Mladena Krstajića u odlučujućoj utakmici na Mondijalu u Rusiji.
Dan pre susreta sa Brazilcima veliki broj ugostiteljskih objekata u Banjaluci i svim pomenutim gradovima se sprema da dočeka veliki broj navijača ogrnutih u zastave i dresove, sa šalovima, kapama i obeležjima Srbije i reprezentacije grba “četiri S”. Montiraju se “plazme” u “baštama” kafića u koje se gura što veći broj stolova i stolica, jer svi žele da u društvu gledaju, po mnogima, istorijsku utakmicu Srbija – Brazil.
Nada uvek poslednja umire, a optimizam ne jenjava. I posle poraza od Švajcaraca ulicama Banjaluke prolazili su automobili sa sirenama i zastavama Srbije, a u kafićima su mnogi uspeli da izuste: pa ima još Brazil, ništa nije izgubljeno.
Među optimistima bio je i nekadašnji fudbaler banjalučkog Borca Aleksandar Galić koji je posle Švajcarske istakao:
-Brazil smo pobedili u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu 2015. godine kada su naši Orlići postali prvaci sveta. To nije bilo davno. Znači nisu nepobedivi. Zbog čega sada ne bi uradili isto? Ne vidim ništa sporno, pred nama je 90 istorijskih i minuta istine. Verujem da Orlovi mogu dalje. Navijaću svim srcem!
Na Trgu Krajine, ispred Robne kuće “Boska”, na hotelu “Palas” biće montiran veliki video bim na kojem će stanovnici Grada na Vrbasu moći da gledaju utakmicu iz Moskve, a planirana je i obilata trpeza. Oni najuporniji i najhrabriji Banjalučani su pre dva dana krenuli put glavnog grada Rusije da uživo gledaju sudar pravi i evropskih Brazilaca.
Oni skromniji žitelji Republike Srpske izbegavaće javna mesta i u miru porodičnog doma uključiće TV-prijemnik i navijati za Orlove koji su u Republici Srpskoj uvek imali veliku i iskrenu podršku, navijače za ponos.

Navijaci Srbije iz Republike Srpske