XS
SM
MD
LG

Fenoemalni Kristijano Ronaldo (video)

 

FOTO:FIFA

 

U fantastičnoj utakmici GRUPE B selekcije Španije i Portugala odigrale su neriješeno 3:3. Utakmica je obilovala velikim brojem golova, sjajnih akcija i gol šansi, a na kraju je završena bez pobjednika što je, kada sve uzmemo u obzir, i najrealniji ishod. 

Portugal je bolje otvorio meč, preuzeo kontrolu igre u prvim minutama i već u četvrtoj minuti došao do vodstva. Ronaldo je predriblao Nača, koji mu je podmetnuo nogu i faulirao ga, što je glavni arbitar opravdano dosudio kao jedanaesterac. Njega je uspješno izveo Ronaldo, savladavši De Heu i donijevši vodstvo selekciji Portugala.

Portugal je i u narednih 10-tak minuta bio opasnija ekipa, imali su nekoliko opasnih napada, a onda se događa 23. minuta i majstorija Diega Koste. Kosta je dobio vazdušni duel sa Pepeom, a onda se sa nekoliko fantastičnih driblinga i varki izborio za udarac i preciznim šutem savladao portugalskog golmana za 1:1.

Nastavak prvog poluvremena u potpunosti je pripao Špancima, koji su stvorili dvije stopostotne šanse preko Isca i Inieste, no u oba navrata Portugal je imao dosta sreće i uspio se izvući bez primljenog gola. U trenucima kada je Španija kontrolisala igru, Portugal dolazi do novog vodstva. Višak prostora u zadnjoj liniji Španije koristi Ronaldo koji lijevom nogom šutira sa ivice šesnaesterca, a De Hea pravi katastrofalnu grešku, te mu lopta prolazi ispod ruke i završava u mreži, čime Portugalci na pauzu odlaze sa prednošću od 2:1.

Ipak, početkom drugog poluvemena Crvena furija je postavila stvari na svoje mjesto i u 54. minuti susreta poravnala rezultat na 2:2 nakon sjajne akcije koju je u gol pretvorio Diego Kosta, da bi nekoliko minuta kasnije spektakularnim udarcem Nača Španci došli do svog prvog vodstva na večerašnjoj utakmici.  Ipak, poravnanje Portugalcima donio je fenomenalni Ronaldo spektakularnim pogotkom u 88. minuti susreta iz slobodnjaka, kojim je postavio i konačan rezultat ovog meča.